Tudorel Toader, ATAC la Augustin Lazăr. E pe persoană FIZICĂ

Narcis Popa / 13 dec 2018, 14:36 Salveaza PDF Comentarii

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, "trage de timp" până la finalizarea mandatului său din 2019 pentru a-şi activa pensia de magistrat, a declarat joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a sugerat că acţiunile întreprinse de Lazăr pentru a contesta decizia de revocare a sa din funcţie sunt "pe persoană fizică".

"Eu n-am evaluat persoana fizică, am evaluat procurorul general. Cred că e limpede pentru toată lumea. Tot limpede este şi faptul că procedural foloseşte (n.r. - Lazăr) tertipurile şi posibilităţile legii de a trage de timp, cu speranţa finalizării mandatului, cred, în 19 aprilie la anul. Dovadă - faptul că s-a dus la Alba Iulia acasă, unde locuieşte persoana fizică, şi nu s-a dus la instanţa de control administrativ din Bucureşti, unde îşi are sediul persoana juridică pe al cărui conducător l-am evaluat. Doi - n-a evocat neconstituţionalitatea legii şi competenţele procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilemă dacă poate sesiza instanţa de control pe persoană fizică sau în numele persoanei juridice. Concluziile le trageţi şi dumneavoastră", a declarat Toader la Parlament.

Un alt argument adus de Tudorel Toader este faptul că Augustin Lazăr a cerut la Alba Iulia să fie sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dacă un ministru poate să ceară revocarea.

"În primul rând, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice. Dacă le-ar fi produs, îl revocam de atunci. Şi a încercat să ducă la Curtea de Justiţie a UE. I s-a respins. Acum - variata a doua - ne ducem mai aproape şi o variantă care iarăşi să tragă de timp unde ? La CCR un conflict de competenţă (...), ne ducem în conflict negativ la Înalta Curte, Înalta Curte va spune cine are competenţa să judece, va veni înapoi aici. Între timp, îşi va activa probabil pensia şi îşi va încheia mandatul în deplină demnitate", a mai susţinut ministrul Justiţiei.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy