Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind RECURSUL COMPENSATORIU

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, face, astăzi, declarații de presă cu privire la scandalul momentului: recursul compensatoriu.

„Problema supraaglomerării închisorilor trebuie realizată în acord cu standardele europene. Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată de către guvernul tehnocrat, a fost avizată favorabil de către CSM în componența anterioară, care a propus schimbarea naturii juridice a reglementării. Legea a fost susținută și votată inclusiv de către parlamentarii PNL și USR. Legea a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, fără să o critice la CCR.

Statistica arată o scădere a populației din penitenciare, a numărului celor condamnați care au beneficiat de eliberare condiționată, a numărului celor care revin în penitenciare după ce au fost eliberați condiționat, o scădere generală a recidivei.

În 2014, au fost liberați condiționat 11.392 de condamnați. În 2018 au fost liberăți 8.859 de deținuți. În 2014, au revenit 3.598 de deținuți, față de 2018, când au revenit 448 de liberați condiționat.

Din totalul celor care au beneficiat de recursul compensatoriu, statistica ANP arată că 5,02% au revenit în penitenciar.

Autorul crimei de la Mediaș nu face parte de categoria celor care au beneficiat de recursul compensatoriu.

Luni dimineață vom avea o întrevedere cu doamnă premier, îi voi prezenta propuneri legislative și non legislative care pot fi luate. Apoi vă voi comunica măsurile pe care decidem să le luăm”, a spus Toader.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel