Tudor Chirilă: ADEVĂRUL din Piața Victoriei, din 10 august

Narcis Popa |
Data publicării:

Tudor Chirilă a făcut o sinteză a celor întâmplate pe 10 august în Piața Victoriei. El spune că nu are cum să uite ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de o lună la protestul Diasporei. 

"Nu știu dacă e cel mai bun moment... e schizofrenică viața mea în momentul de față... vorbesc despre una și se întâmplă și alte lucruri. Nu am cum să uit faptul că acum o lună și ceva am fost într-o adunare într-o piață, Piața Victoriei, cu peste 100.000 de oameni. Am fost tratați cu gaze de Jandarmeria Română. A fost o intervenție brutală la adresa unor oameni care manifestau pașnic, iar acea manifestație s-a încercat a fi deturnată de niște grupuri de huligani. Mie mi se pare absolut absurd momentul ăsta în care trăim în care cei care au stat la baza ordinelor pe care Jandarmeria le-a avut de a reprima o manifestare pașnică la modul în care au încercat s-o reprime transformă această chestie într-o, de fapt, mare nevinonovăție pe care au avut-o toți cei din piață, pentru că am aflat acuma că Jandarmeria solicită DIICOT să cerceteze faptul că această manifestație a fost o tentativă de lovitură de stat."

Totul, cusut cu ață albă

"Deci, de unde am primit gaze în ochi, am văzut copii, bătrâni... gaze în mijlocul mulțimii, am văzut jandarmi bătând oameni cu mâinile ridicate (...) iată că puterea încearcă cu tot dinadinsul să deturneze această manifestație în sensul unei lovituri de stat. Nu vi se pare absurd că hoțul strigă hoțul? E ca și cum primești un pumn în gură de la cineva și acel cineva se duce imediat le poliție și spune că tu l-ai lovit. Asta trăim!" a mai Tudor Chirilă.

"(...) Totul este cusut cu ață extrem de albă. Dar este trist că în România, în momentul da față, absurdul este la putere. Adevărul din Piața Victoriei se compune din toate porțiile de adevăr ale tuturor participanților la acele evenimente", este de părere Chirilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel