Trufe cu cafea - desertul fără coacere gata cât ai clipi

Echipa Stiri Diaspora / 05 aug 2022, 17:42
Trufe cu cafea, un desert divin fără coacere
Trufe cu cafea, un desert divin fără coacere

Trufele cu cafea sunt bunătăți apetisante care pot fi servite invitaților dumneavoastră, aranjate elegant în pahare de hârtie, alături de cafea sau cu un pahar de vin dulce. 

Trufele de cafea sunt mici și apetisante bunătăți făcute din ciocolată, cafea și biscuiți zdrobiți. Pregătirea lor este foarte simplă și nici măcar nu trebuie să fie coapte.

Sunt ideale pentru a le servi oaspeților, aranjate elegant în pahare de hârtie, alături de o cafea sau un pahar de vin dulce. Se servesc acoperite cu pudră de cacao, dar puteți varia și folosi boabe de alune dacă doriți.

Dacă te-am intrigat și vrei să încerci să faci aceste dulciuri de tip finger food, nu rata rețeta noastră pas cu pas.

Cu dozele indicate se obțin aproximativ 30 de trufe. Numărul poate varia în funcție de dimensiunea la care le faci.

Ingrediente

 

- 180 ml de smântână proaspătă

- 270 ml cafea

- 220 g ciocolată neagră

- 100 g ciocolată cu lapte

- 40 g unt

- 220 g biscuiți uscați cu cacao

- pudră de cacao, după gust

Cum să faci cele mai bune trufe cu cafea

 

Pentru a pregăti aceste mici minuni dulci, puneți smântâna și cafeaua într-o cratiță și aduceți-le la fierbere, apoi adăugați laptele și ciocolata neagră, tăiată în bucăți mici, și untul. Se amestecă și se topesc ingredientele până când crema devine omogenă și fără cocoloașe, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Între timp, se toacă fin biscuiții în mixer și se adaugă la amestec. Se lasă să se amestece totul și apoi se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore.

După ce a trecut timpul necesar, luăm câte puțin aluat și, lucrându-l cu mâinile, îl modelăm în bile mici.

Citește și: Vinete umplute, rețeta clasică. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul e divin

La final, le acoperim cu pudră de cacao și le punem în forme (sau într-un bol).

Înainte de a le servi, lăsați-le să se mai compacteze puțin în frigider, apoi sunt gata de a fi savurate în toată bunătatea lor.

Este ideal să pregătiți aceste dulciuri cu o zi înainte, pentru ca acestea să rămână în frigider suficient de mult timp pentru a se compacta și a fi suficient de reci atunci când sunt servite.

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0