Trucul japonez de spălare a prosoapelor de bucătărie: ștergarele vor rămâne albe și proaspete pentru mult timp

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Trucul japonez de spălare a prosoapelor de bucătărie: ștergarele vor rămâne albe și proaspete pentru mult timp
Trucul japonez de spălare a prosoapelor de bucătărie: ștergarele vor rămâne albe și proaspete pentru mult timp

Spălarea în mașina de spălat nu ajută întotdeauna la readucerea prosoapelor de bucătărie la curățenie. Trucul japonez de spălare a prosoapelor de bucătărie: ștergarele vor rămâne albe și proaspete pentru mult timp.

Articolele care ar trebui să fie perfect albe sfârșesc adesea prin a avea un aspect gălbui. În plus, folosirea detergentului  de spălat nu garantează că prosoapele tale vor fi din nou proaspete: de foarte multe ori, chiar și după spălare, acestea sunt încă murdare de miros.

Din acest motiv, multe gospodine aleg să trateze articolele în mod diferit.

Metoda, care este populară în Japonia, își demonstrează eficiența. Metoda constă în evitarea folosirii pulberii și folosirea unor remedii mai naturale.

Trucul japonez de spălare a prosoapelor de bucătărie

 

Trucul japonez are două etape de spălare. Mai întâi înmoi prosoapele în lichid fierbinte.

În momentul în care le scufundați în apă, ar trebui să existe deja trei ingrediente suplimentare în lichid.

Este vorba despre muștar uscat (2 linguri), ulei vegetal (1 lingură) și oțet (1/2 lingură). Cantitățile de mai sus trebuie utilizate pentru 10 litri de lichid fierbinte.

Pretratarea prosoapelor trebuie să dureze aproximativ 12 ore. Aceasta este perioada de timp în care cârpele trebuie să rămână în soluția pregătită.

A doua etapă de spălare constă în clătirea articolelor. Prosoapele trebuie pur și simplu înmuiate în apă. Trebuie folosit mai întâi un lichid rece, urmat de unul fierbinte.

Rezultatul ar trebui să fie îndepărtarea tuturor impurităților și transformarea unui prosop galben și învechit într-unul alb ca zăpada și perfect mirositor.

Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri

 

Cum se spală prosoapele de bucătărie cu ulei vegetal

Metoda poate fi puțin neobișnuită, dar unsoarea este excelentă pentru a îndepărta modelele nedorite pe care producătorul nu a intenționat să le aibă. Amestecați uleiul vegetal și detergentul într-un raport de 1:1. Se toarnă amestecul peste prosoape și apoi se adaugă apă caldă, astfel încât să acopere cârpa. Lăsați bazinul la înmuiat timp de 10 ore, apăsând prosoapele cu ceva greu. După ce a expirat timpul, spălați ca de obicei.

Spălați prosoapele de bucătărie cu oțet

O altă spălare populară folosită adesea de gospodine. Oțetul funcționează bine atât pe petele de mâncare, cât și pe cele de mucegai. Îl puteți adăuga în mașina de spălat în timp ce spălați mașina de spălat - doar turnați 0,5 cești de oțet de 9% în sertarul de balsamuri și apoi adăugați pudra. Dacă trebuie să înmuiați în prealabil prosoapele, amestecați 5% oțet cu apă în proporție de 1:1 timp de câteva ore, apoi clătiți și uscați-le.

Cum să spălați prosoapele de bucătărie cu muștar

Muștarul este un ingredient util nu numai pentru a spăla, ci și pentru a dezinfecta prosoapele. Această metodă funcționează cel mai bine pentru prosoapele albe. Luați câteva linguri de muștar și diluați-l cu apă clocotită, astfel încât să obțineți o masă asemănătoare cu o smântână groasă. Se înmoaie un prosop, se aplică amestecul și se lasă la înmuiat timp de 7-8 ore, apoi se spală.

Înmuiați prosoapele de bucătărie în acid citric și peroxid

Spălați prosoapele de bucătărie în acid citric dacă trebuie să îndepărtați petele de pe roșii sau sfeclă roșie. Se freacă o cârpă cu săpun de rufe, se clătește, se stropește cu acid citric, se lasă timp de 10 minute și apoi se spală de mână. Aceeași poveste cu peroxidul - excelent pentru petele vechi de care ați uitat. Umpleți o zonă murdară pe un prosop uscat cu peroxid și așteptați o jumătate de oră. Apoi clătiți bine.

Cum să spălați prosoapele pentru a elimina mirosul - metoda manganului

Manganul acționează ca un neutralizator de parfum. Se înmoaie prosoapele în apă caldă și se adaugă 1 linguriță de mangan. Lăsați prosopul timp de 30-60 de minute, apoi spălați-l cu mâna.

Apropo, manganul este, de asemenea, un bun înălbitor. Tot ce trebuie să faci este să iei un bol cu apă fierbinte, să pui prosoapele în el, să adaugi câteva cristale de mangan și 200 g de pulbere. Acoperiți bazinul cu folie alimentară, așteptați ca apa să se răcească și apoi spălați conținutul cu mâna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel