Trei români și un italian, rețea pentru fraudarea examenului auto în Padova. Pentru 3.000 de euro, candidații primeau răspunsurile în cască

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Candidații plăteau între 3.000 și 4.000 de euro și erau "ajutați" să treacă examenul auto
Candidații plăteau între 3.000 și 4.000 de euro și erau "ajutați" să treacă examenul auto

Trei români și un italian au pus la cale o rețea pentru fraudarea examenului auto în localitatea Padova. Pentru suma de 3.000 de euro, candidații primeau răspunsurile în cască în timpul examenului.

În urma unei anchete de durată desfășurate de Poliția Rutieră din Brescia, oamenii legii au destructurat o rețea specializată în obținerea frauduloasă a permiselor auto. Investigatorii au descoperit că zeci de străini au reușit să treacă examenul teoretic pentru obținerea permisului auto cu ajutorul unor dispozitive sofisticate.

Cum păcăleau candidații examenul auto

 

O serie de microcamere și dispozitive mobile dotate cu căști erau ascunse sub hainele strâns lipite de corpul candidaților, în ceea ce autoritățile au numit "o schemă ingenioasă". Cu o zi înaintea examenului, candidații beneficiau de montarea acestor dispozitive la domiciliu, primind răspunsurile corecte prin căștile la care era conectată o persoană aflată la distanță. Această înșelătorie masivă privind obținerea ușoară a permiselor auto a fost descoperită în urma unei anchete care a durat câțiva ani.

Echipa de anchetă a reușit să reconstruiască organigrama acestei rețele infracționale, capabilă să recruteze străini prin intermediul școlilor de șoferi auto și să le furnizeze echipamentul cu o zi înainte de examen, contra unor sume cuprinse între 3.000 și 4.000 de euro de candidat, scrie publicația Il Gazzettino.

Peste 40 de persoane implicate în rețea

 

Procuratura din Brescia a pus sub acuzare în total 42 de persoane în acest caz. În august anul trecut, presupusul lider al organizației, Gerardo Sansone, în vârstă de 56 de ani, originar din Foggia și cu domiciliu în Nogara, Verona, a fost arestat, alături de colaboratorii săi apropiați, toți de naționalitate română: Ana Maria Arsene (32 de ani), Larisa Loredana Arsene (22 de ani) și Florentin Vasile (36 de ani), aflați acum în arest la domiciliu.

Cei patru sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat în vederea obținerii de titluri publice. Pe lângă arestările în acest caz, o lungă listă de străini, care și-au obținut permisele printr-un mijloc fraudulos, au fost notificați că li s-au anulat permisele.

Pe parcursul perioadei cuprinse între 5 februarie 2021 și vara anului trecut, când au fost efectuate arestările, organizația criminală a reușit să obțină cu ajutorul înșelătoriei zeci de permise în Brescia, Cremona, Bologna, Parma, Udine, Veneția, Padova și Rovigo. Gruparea acționa sistematic: doi instalatori vizitau domiciliul candidatului cu o zi înainte de examen pentru a monta microcamerele și căștile miniaturizate, și pentru a efectua probele tehnice cu persoana care, de la distanță, trebuia să sugereze răspunsurile corecte.

Contravaloarea "serviciului, în mod obișnuit 3.000 de euro pentru obținerea permisului de categorie B, trebuia achitată în avans și în numerar. 

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel