Trei orașe din Spania, votate cele mai bune din lume pentru rezidenții străini. Unul dintre ele e plin de români

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Trei orașe din Spania au fost votate pe primele locuri într-un clasament al celor mai bune orașe din lume pentru rezidenții străini. Unul dintre ele este o destinație populară pentru românii care au plecat în ultimii 20 de ani în căutarea unui trai mai bun. 

Trei orașe spaniole au ocupat toate cele trei locuri fruntașe în cel mai recent clasament al celor mai bune locuri din lume pentru rezidenții străini, votat în cadrul InterNations Expat City Ranking 2023.

Orașul andaluz Malaga a ocupat primul loc în topul celor mai bune orașe din lume pentru rezidenții străini, urmat îndeaproape de Alicante pe locul al doilea și de Valencia pe locul al treilea.

Toate cele trei orașe spaniole au obținut cele mai bune 10 clasări în categorii precum ușurința de stabilire, calitatea vieții și finanțele personale. Toate acestea au fost evidențiate pentru culturile lor primitoare, plăcerea de a se bucura de viață și prețurile accesibile.  

Malaga și Alicante au intrat, de asemenea, în top 10 pentru "Expat Essentials", cum ar fi locuințele.

Malaga 

 

Orașul sudic Malaga a ocupat primul loc în topul "Orașul preferat al expatriaților" în 2023, devansând alte 48 de țări din întreaga lume. Acesta este un pas înainte față de locul al doilea pe care l-a ocupat în 2021. 

Orașul andaluz este cunoscut pentru că este poarta de acces către Costa del Sol și plajele sale, precum și pentru scena sa artistică și culturală puternică.

Potrivit respondenților, Malaga s-a clasat cel mai bine la capitolul Amabilitate locală. Un total de 89% au declarat că localnicii sunt deosebit de prietenoși cu rezidenții străini, față de 65% la nivel global. Deloc surprinzător, a ocupat locul al doilea și în ceea ce privește găsirea de prieteni.

De asemenea, Malaga s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește indicele calității vieții și pe primul loc în ceea ce privește climatul și vremea foarte căutate.

Malaga - oras din Spania perfect pentru expati

Locuitorii străini au apreciat, de asemenea, orașul pentru opțiunile sale de petrecere a timpului liber, clasându-l pe locul al doilea. De asemenea, Malaga s-a situat în top 10 la categoriile Călătorii și tranzit (locul 8) și Sănătate (locul 10).

Nu este surprinzător faptul că cea mai slabă clasare a orașului (dar totuși peste medie) a fost pentru muncă, ocupând locul 13. De asemenea, s-a clasat foarte aproape de ultimul loc (41) în ceea ce privește piața locală a locurilor de muncă. În ciuda lipsei de locuri de muncă bune, orașul a obținut primul loc pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

În ceea ce privește cazarea, orașul s-a clasat pe locul șase pentru locuințe, pe locul 11 pentru ușurința de a găsi o locuință și pe locul cinci pentru accesibilitate. Orașul a obținut rezultate deosebit de bune și în rândul străinilor care doresc un cost al vieții scăzut, ocupând primul loc la Finanțe personale și costul general al vieții. În general, 88% dintre rezidenții străini sunt mulțumiți de viața lor în Malaga, față de 72% la nivel global.

Alicante

 

Alicante a fost mult timp un loc popular pentru străinii care se mută în Alicante, în special în rândul britanicilor. În acest an, se situează pe locul al doilea din 49 în clasamentul Expat City Ranking 2023.

Dintre cele 50 de provincii spaniole, Alicante iese în evidență ca fiind locul preferat al britanicilor, cu 76.739 de locuitori.

Orașul a excelat la categoria "Ușurința de a se stabili", ocupând locul al doilea, și a obținut, de asemenea, primul loc la categoria "Cultură și primire". De fapt, a ocupat primele locuri la categoriile "sentimentul de bun venit", "sentimentul de a fi acasă" și "viața socială".

Alicante s-a clasat, de asemenea, pe locul al treilea în categoria Finanțe personale, ceea ce arată că este și rezonabil de accesibil. Majoritatea străinilor (78%) sunt mulțumiți de costul general al vieții, comparativ cu doar 44% la nivel global. Orașul s-a clasat chiar pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește locuințele accesibile.

În Alicante există o comunitate numeroasă de români

Calitatea vieții este un alt motiv pentru care Alicante a obținut un punctaj ridicat. Asistența medicală s-a clasat pe locul cinci, obținând punctaje pentru accesibilitate (locul 6) și disponibilitate (locul 8).

Rezidenții străini se bucură, de asemenea, de opțiunile excelente de petrecere a timpului liber la nivel local (locul 7), care au fost susținute de calitatea excelentă a aerului (locul 7) și de climă și vreme (locul 3).

A ratat la limită primul loc în mare parte din cauza clasamentului scăzut la categoria Muncă în străinătate, unde s-a clasat pe locul 40.

Străinii au raportat că cultura de afaceri locală nu promovează creativitatea (locul 39), munca independentă (locul 40) sau flexibilitatea (locul 41). Nici aprecierile privind oportunitățile lor personale de carieră (locul 40) nu sunt mai bune. 

În ciuda acestui fapt, în general, 92% dintre străini sunt mulțumiți de viața lor în Alicante, față de 72% la nivel global.

În Alicante există o comunitate numeroasă de români, la fel ca și în Valencia, locul 3 în clasament. 

Valencia

 

Valencia a fost desemnat cel mai bun oraș pentru rezidenții străini în clasamentul InterNations Expat City Ranking pentru 2022 și, deși anul acesta a coborât pe locul al treilea, este încă unul dintre cele mai populare orașe din Spania. 

În ciuda acestui fapt, este în continuare un oraș favorit în rândul străinilor, care îl clasifică în mod deosebit pentru calitatea vieții, opțiunile de petrecere a timpului liber și sporturile recreative.

Valencia este cunoscut ca fiind locul de naștere al paellei, dar este, de asemenea, iubit pentru plajele sale fantastice, pentru orașul vechi plin de atmosferă și pentru parcul Turia Gardens, de 7 km, care se învârte în jurul orașului. 

Accesibilitatea asistenței medicale a ocupat primul loc, în timp ce disponibilitatea a ocupat locul al treilea, clasându-se printre cele mai bune servicii medicale la nivel mondial.

Ușurința de a se deplasa, transportul public și posibilitatea de a merge pe jos și cu bicicleta au fost, de asemenea, menționate ca fiind puncte de atracție.

valencia-oras-spania_61474900

La fel ca și în cazul celorlalte două orașe, însă, categoria "Munca în străinătate" nu a obținut un punctaj foarte bun, situându-se pe locul 36. Perspectivele de carieră au coborât pe locul 47, care este cel mai prost cotat dintre orașele spaniole incluse în clasament.

În ciuda acestui fapt, 79% dintre aceștia sunt mulțumiți de echilibrul dintre viața profesională și cea privată (față de 63% la nivel global). Rezidenții străini sunt mulțumiți de costul general al vieții (locul 3) și de Finanțele personale (locul 6). De asemenea, orașul s-a clasat pe locul 7 pentru locuințe accesibile.

Acest lucru ar putea fi ajutat de faptul că majoritatea se simt bineveniți acolo și consideră că locuitorii locali sunt prietenoși (89% față de 67% la nivel global pentru ambii factori).

În total, 80 la sută dintre străini sunt mulțumiți de viața lor socială în Valencia, față de numai 56 la sută la nivel global. Aceste rezultate peste medie duc la o clasare pe locul 6 în clasamentul privind ușurința de stabilire.

În total, 91% dintre străini sunt mulțumiți de viața lor în Valencia, față de 72% la nivel global.

Alte două orașe spaniole au obținut, de asemenea, rezultate foarte bune în clasament. Capitala Madrid s-a clasat pe locul 6, în timp ce orașul catalan Barcelona a ocupat locul 13, scrie publicația The Local Spania.

 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1