Trei bărbați, care au furat panouri solare din Spania în valoare de peste 320.000 de lei, au fost prinși la frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
sursa Politia de Frontiera
sursa Politia de Frontiera

Trei persoane au fost oprite la frontieră, după ce au furat panouri solare din Spania. Polițiștii au descoperit, în două microbuze, 274 de panouri solare.

 

Potrivit Poliției de Frontieră, trei persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. De asemenea, panourile solare în valoare de aproximativ 329.000 lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

"La Punctul de Trecere al Frontierei Siret, județul Suceava, s-au prezentat  pentru efectuarea formalitățilo, trei bărbaţi, doi cu dublă cetăţenie româno-ucraineană şi unul de cetăţenie ucraineană, aflaţi în  două microbuze, în care transportau panouri solare.

În baza analizei, echipa formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi mijloacelor de transport, în urma căruia au stabilit ca în interior se aflau mai multe cutii ce conţineau 274  panouri solare. 

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa bunurilor, au fost efectuate verificări suplimentare în urma cărora s-a constatat că există o alertă emisă de către autoritățile din Spania cu privire la furtul mai multor panouri solare dintr-un camion al unei companii de transport", a informat Politia de Frontiera.

Astfel, în urma verificărilor, panourile solare au fost identificate după modelul și seriile consemnate în sesizare.

In urma descoperirii, cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele 274 de panourile solare în valoare de  aproximativ 329 .000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

IGPF: Peste 14.000 de tone de deşeuri, oprite în 2021 la intrarea în România

 

De asemenea, anul trecut, peste 14.000 de tone de deşeuri, care nu corespundeau cu datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, au fost oprite, în anul 2021, în urma verificărilor efectuate de Garda Naţională de Mediu şi Direcţia Generală a Vămilor.

"În anul 2021 (11 luni) au fost identificate peste 224 de cazuri de transport ilegal de deşeuri din state din Europa (Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Belgia, Bulgaria, Germania, Norvegia, Portugalia, Olanda, Serbia, Spania etc), dar şi din Asia (China, Hong Kong, Pakistan, Israel, Japonia) şi America de Nord (SUA, Canada)", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, joi, Agerpres.

Deşeurile, constând în metal şi hârtie, aluminiu, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, sticlă, material feros, componente de vehicule scoase din uz, aparate de uz casnic, echipamente electrice şi electronice etc. au fost înapoiate pe teritoriul statului vecin (la frontiera terestră), respectiv firmelor exportatoare (la frontiera maritimă), deoarece nu pot fi puse în circulaţie pe teritoriul României.

De asemenea, în perioada analizată, la nivelul structurilor poliţiei de frontieră au fost întocmite 22 dosare penale, pentru introducerea în ţară a deşeurilor în scopul eliminării şi/sau neutilizarea acestora în scopul pentru care au fost introduse şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel