Traian Băsescu, despre referendum: „E complicat și riscant”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, în această seară, la B1 TV, faptul că va fi foarte greu să fie formulată o întrebare care să genereze emoție și să îi facă pe români să se prezinte la urne la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. 

„Va fi extraordinar de greu să generezi o întrebare care să producă emoție și să stimuleze venirea la vot. Sunt subiecte extrem de discutate. Emoția acestor subiecte în spațiul public este deja depășită. Dar voi fi unul care să susțină reușita referendumului. Problema este dacă mai există în societate emoția care să împingă la vot.

Citește și Iohannis a ANUNȚAT care sunt TEMELE de la referendum. ULTIMA ORĂ

A doua problemă a acestei teme este constituționalitatea. Nu poți să spui că cei acuzați pentru corupție nu pot fi niciodată amnistiați sau grațiați, în schimb cei care au tâlhărit, pedofilii, cei care au ucis, cu ăia n-ai nimic. Aici trebuie găsită formula corectă pentru că nu poți să discriminezi între pedofil și corupt.

Citește și Augustin Zegrean, despre temele propuse de Iohannis la REFERENDUM: „Are rost, dar nu va avea rezultat"

Definirea corupției este o altă problemă pentru că noi avem actele de corupție definite în Codul Penal și avem Legea 78/2000 care definește niște fapte asimilate corupției. Întrebarea, dacă vrea să cuprindă toată aria, va fi extrem de dificilă. Asta este cu atât mai sensibilă ca problematică pentru că cele mai multe condamnări de corupție sunt pe fapte asimilate corupției. Celebrul abuz în serviciu este faptă asimilată corupției. Deci e complicat și riscant", a punctat Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel