Traficul aerian ar putea fi paralizat, iar sute de zboruri la un pas de a fi anulate. Românii nu ar putea călători timp de o lună

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Noile restricţii introduse de autorităţi continuă să provoace haos. Un text publicat în Monitorul Oficial era să paralizeze traficul aerian. Potrivit deciziei, toate zborurile dintre România şi ţările aflate în zonele roşie şi galbenă ar trebui suspendate timp de o lună. 

Decizia nu  avut efect asupra companiilor aeriene, care nu au luat momentan nicio măsură, dar pasagerii îşi fac griji că nu vor mai putea pleca în vacanţele deja programate.

Decizia de a ţine avioanele la sol a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, însă nu a fost comunicată, până acum, de vreun oficial. Autoritatea aeronautică a luat act de hotărâre şi a cerut Romatsa să emită un ordin în acest sens, care poartă numele de notam, potrivit ObservatorNews.

 

Hotărârea publicată a fost imediat anulată 

 

NOTAM-ul a fost publicat vineri şi anulat imediat a doua zi. Acesta ar fi trebuit să suspende  toate zborurile dintre România şi ţările aflate pe lista galbenă şi lista roşie timp de o lună. Mai exact, de pe 25 Octombrie până pe 25 Noiembrie. Companiile aeriene nu și-au modificat programul, pentru că nu au avut timp nici să înțeleagă informaţia sau să pună în aplicare modificarea publicată în monitor.

Potrivit ObservatorNews, care a solicitat explicaţii, acestea au fost oferite de o singură instituţie a statului, după o perioadă de cinci zile. Astfel, aceștia au comunicat că NOTAM-ul a fost anulat pentru a nu crea confuzii în rândul operatorilor aerieni, luând în considerare faptul că articolul 4 condiționa suspendarea zborurilor de emiterea unei Hotărâri a CNSU, a anunţat Autoritatea Aeronautică, potrivit ObservatorNews.

Cu toate acestea, în cazul în care se va lua, totuşi, o astfel de decizie, potrivit documentului publicat în Monitorul oficial, ar fi exceptate de la această măsură zborurile aeronavelor de stat, cele ce transportă marfă sau charterele.

 

Zboruri suspendate din și spre Italia

 

Decizia a amintit de o altă restricție instituită anul trecut, când ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au decis suspendarea zborurilor din și spre Italia. La vremea aceea, măsura a fost valabilă pentru toate aeroporturile din România. De această dată, situația a fost diferită, iar pentru moment, se pare că traficul aerian rămâne deschis.

[citeste si]

 

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel