Traficanţii de droguri, implicaţi în captura istorică de 1,4 tone heroină, au fost trimişi în judecată

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Traficanţii de droguri, implicaţi în captura istorică de 1,4 tone heroină, au fost trimişi în judecată
Traficanţii de droguri, implicaţi în captura istorică de 1,4 tone heroină, au fost trimişi în judecată

Procurorii DIIOCOT au trimis în judecată opt traficanţi de droguri, implicaţi într-o reţea internaţională care tranzita mari cantităţi de heroină prin România. Decizia vine în urma  unei capturi record din luna mai, 1,4 tone heroină în Portul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către un cetăţean grec, specializat în introducerea în Europa, prin România, a unor cantităţi de heroină. Acestea erau mascate în mărfuri importate legal, atât în Portul Constanţa, cât şi prin intermediul unor mijloace de transport rutier ce aduceau marfă din Turcia.

Astfel, potrivit anchetatorilor, membrii grupării foloseau mărfuri legale, pentru a exista o acoperire atunci când efectuau transporturile de droguri, relatează Agerpres. De asemenea, șoferii efectuau curse de transport marfă pe ruta Istanbul - Rotterdam, via România şi retur. Aceștia erau coordonaţi de către un cetăţean român.

În plus, cetăţeanul român, s-a ocupat de realizarea formalităţilor privind importurile maritime de mărfuri în care erau ascunse drogurile şi a ţinut legătura cu comisionarul vamal pentru efectuarea demersurilor de depozitare sau scoatere a mărfurilor din Portul Constanţa. Ulterior, acesta gestiona și transportul de drogur. Acestea vizau mai multe state din Uniunea Europeană. 

 

Captură record de droguri: 1,4 tone de heroină, găsite în Portul Constanța

 


Pentru transportul drogurilor, transportatorii primeau o sumă de aproximativ 2.000 - 2.250 euro, astfel încât să creeze aparenţa că banii reprezintă salariul şi nu plata transportului de droguri.

Pe 5 mai, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat o percheziţie asupra unor containere aflate în Portul Constanţa, în urma căreia au fost depistate şi ridicate 1.428,33 kilograme heroină, cu puritate cuprinsă între 54,61% şi 57,93%, având o valoare de piaţă de aproximativ 71.500.000 euro.

În cauză a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu asupra sumei de 60.306 euro, a unor mijloace de transport, în valoare totală de 158.180 euro, cât şi asupra a 27 echipamente de "minare" Bitcoin în valoare de aproximativ 500.000 euro. Având în vedere că drogurile ajungeau în mai multe state din Europa, dosarul a fost instrumentat cu sprijinul autorităţilor din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Ţărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi Franţa şi al ofiţerilor Europol, scrie Agerpres.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel