Traficant de coarne de rinocer, pedeapsă-record: 14 ani de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Traficant de coarne de rinocer pedeapsă-record: 14 ani de închisoare
Traficant de coarne de rinocer pedeapsă-record: 14 ani de închisoare

Un traficant de coarne de rinocer a fost condamnat la 14 ani de închisoare de către un tribunal vietnamez, cea mai lungă pedeapsă pronunţată vreodată în această ţară pentru acest tip de infracţiune, a anunţat miercuri o organizaţie de mediu, potrivit AFP.

Vietnamul este atât un hub, cât şi o piaţă majoră pentru traficul ilegal de organe de animale, iar experţii au denunţat de multă vreme răspunsul slab al autorităţilor la acest fenomen.

Săptămâna aceasta, un bărbat de 36 de ani, Do Minh Toan, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru importarea ilegală de coarne de rinocer din Emiratele Arabe Unite, a anunţat Education for Nature - Vietnam (ENV) într-un comunicat.

Condamnarea urmează descoperirii de către vameşii vietnamezi, în 2019, a 55 de coarne de rinocer, cu o greutate totală de 125 de kilograme, ascunse în ipsos pe aeroportul din Hanoi.

"Această sentinţă grea arată că autorităţile vietnameze încep să impună pedepse severe pentru a descuraja infracţiunile împotriva mediului", a declarat directorul adjunct al ENV, Bui Thi Ha.

 

Populaţia de rinoceri din Africa a fost decimată de braconieri



Unele credinţe din Vienam şi China atribuie pudrei din corn de rinocer puterea de a vindeca mahmureala şi diferite boli.

Populaţia de rinoceri din Africa a fost decimată de braconieri pentru a alimenta acest comerţ, care a fost interzis la nivel global încă din anii '70. Doar circa 29.000 de rinoceri trăiesc azi în sălbăticie, faţă de peste 500.000 la începutul secolului al XX-lea, potrivit estimărilor oamenilor de ştiinţă.

Potrivit ENV, un total de 317 infracţiuni de trafic cu coarne de rinocer au fost raportate în Vietnam din 2017, iar 24 de persoane au fost arestate şi condamnate la pedepse în medie de peste cinci ani de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel