Trafic paralizat în Finlanda!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Principalele uniuni sindicale finlandeze, anunță că vineri, 18 septembrie 2015, va fi declanşată o grevă de avertisment a personalului din transporturi (aerian, naval, rutier), în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii  Finlanda că, potrivit unui comunicat de presă emis de principalele trei uniuni sindicale finlandeze, în ziua de vineri, 18 septembrie 2015, va fi declanşată o grevă de avertisment a personalului din transporturi (aerian, naval, rutier), în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Pe parcursul zilei vor fi organizate ample manifestaţii de protest în capitala Helsinki.

În intervalul menționat, traficul aerian, intern şi internaţional, în toate aeroporturile din Finlanda, va fi grav perturbat, majoritatea curselor aeriene vor fi anulate, iar activitatea de încărcare/descărcare a bagajelor va fi stopată.

Transportul rutier şi feroviar public de călători (metroul din Helsinki, trenuri regionale, autobuze şi tramvaie locale) va fi perturbat pe parcursul întregii zile, în intervalul orar 06:00 - 18:00, iar majoritatea curselor rutiere şi feroviare vor fi anulate.

Se recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet ale Aeroportului Internaţional Helsinki (http://www.finavia.fi/en/helsinki-airport/), precum şi Autoritatea Feroviară din Finlanda (https://www.vr.fi/cs/vr/en/frontpage) şi a Societăţii de Transport Rutier Locală (https://www.hsl.fi/en).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel