Tort la pahar cu vanilie, cremă de unt și dulceață de căpșuni. Te vei îndrăgosti pe loc de el

Alexandra Curtache / 10 sep 2022, 22:54
Tort la pahar cu vanilie, cremă de unt și dulceață de căpșuni / Foto: Captură video youtube
Tort la pahar cu vanilie, cremă de unt și dulceață de căpșuni / Foto: Captură video youtube

Ați văzut ultima tendință alimentară tort la pahar? Este un mod de preparare și servire a prăjiturii în care o servești fie într-un pahar, fie într-un borcan de sticlă. Este o prăjitură rapidă și foarte gustoasă.

Deși este în pahar, tortul arată foarte festiv și este super practic. Astfel, faci porțiile în prealabil și nu trebuie să tai tortul la petrecere. Doar împarți paharele invitaților tăi și gata! 

Bineînțeles că poți face tot felul de variante la această rețetă de tort în pahar. Această rețetă are ca actor principal un tort de vanilie cu cremă de unt și dulceață de căpșuni. Dar posibilitățile sunt infinite. Puteți face un tort de morcovi în pahar sau un tort de ciocolată cu glazură de ciocolată. Așa că nu ezitați să variați și să vă creați propria versiune. Puteți folosi această rețetă ca rețetă de bază și să adăugați propria dvs. notă.

 

Tort la pahar - Ingrediente (pentru 8 persoane):

 

- 1 pachet de amestec pentru prăjituri (sau faceți propriul aluat pentru prăjituri)
- 1 borcan de jeleu de căpșuni
- 250 de grame de zahăr pudră
- 250 de grame de unt, moale
- 2 linguri de apă caldă
- 1 linguriță de extract de vanilie

 

Tort la pahar - Rețeta pas cu pas

 

Preîncălziți cuptorul la temperatura indicată pe ambalajul amestecului de tort.

Pregătiți aluatul pentru prăjituri. Ungeți o formă mare și plată pentru cuptor. Deci nu folosești o formă de tort sau de plăcintă pentru aceste prăjituri în pahare. Turnați aluatul în forma de cuptor.

Coaceți prăjitura în cuptor. Veți avea nevoie de mai puțin timp decât cel indicat pe ambalaj, deoarece prăjitura va fi gata mai repede. Probabil că veți avea nevoie de 10-15 minute mai puțin, dar cel mai bine este să stați cu ochii pe tort pentru a fi siguri.

Lăsați prăjitura să se răcească în formă timp de 5 minute, apoi transferați-o pe un grătar de sârmă pentru a se răci în continuare.

Între timp, preparați crema de unt amestecând zahărul pudră, untul, apa și esența de vanilie.

Folosiți un inel de gătit (sau un pahar) pentru a tăia cercuri din tortul plat. Faceți straturi în 8 pahare. Începeți cu un strat de tort, apoi un strat de cremă de unt, apoi un strat de jeleu. Repetați acești pași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0