Tort ecler, un desert spectaculos care se topește în gură. Rețeta mult mai ușoară, mai rapidă și mai delicioasă decât a clasicului ecler

Tort ecler, un desert spectaculos care se topește în gură. Rețeta mult mai ușoară, mai rapidă și mai delicioasă decât a clasicului ecler
Tort ecler, un desert spectaculos care se topește în gură. Rețeta mult mai ușoară, mai rapidă și mai delicioasă decât a clasicului ecler

Unul dintre cele mai delicioase dulciuri din Franța este eclerul, un desert care a început să devină din nou la modă datorită versatilității sale. Iese și mai delicios atunci când îl adaptăm ca un tort: bază de choux umplută cu cremă și cu o notă de ciocolată. Da, este la fel de delicios pe cât pare când citești. Nu vei putea rezista!

Tort ecler este foarte simplu de realizat! Este o opțiune foarte confortabilă și rapidă de care trebuie să țineți cont în următoarea întâlnire pe care o aveți fie cu familia, prietenii, colegii de muncă... Oricine poate fi ținta acestui deliciu!

Nu ratați ocazia de a o face!

Ingrediente pentru aluat:

160 ml lapte

160 ml apă

140 de grame de unt

4 grame de sare

20 de grame de zahăr

4 ouă L

200 grame făină

Ingrediente pentru cremă:

 600 ml lapte

1 linguriță de pastă de vanilie

coaja unei lămâi

un băț de scorțișoară

4 gălbenușuri de ou

160 gr zahăr

40 gr de amidon de porumb

Pentru decorare

300 ml frișcă lichidă 

4 linguri de zahăr

sirop de ciocolată

 

Tort ecler - Mod de preparare

 

Vom începe cu pregătirea aluatului. Turnăm laptele, apa, zahărul, sarea și untul în cuburi într-o cratiță și punem pe foc. Aduceți la fierbere, scoateți-l de pe foc, adăugați făina dintr-o dată, amestecați și odată integrată, puneți-o din nou pe foc timp de 1 minut fără a înceta să amestecați, astfel încât făina să se usuce și aluatul să nu se mai lipească de lingură. Pasăm aluatul în blender și amestecăm câteva secunde. Apoi încorporăm ouăle pe rând și batem până când se omogenizează.

Punem aluatul într-o tavă rotundă unsă anterior. Trebuie să acoperim fundul tăvii și pereții. Nu vă faceți griji dacă unele zone sunt mai groase decât altele, important este să acoperiți totul bine. Punem tava la cuptor și coacem aproximativ 25 de minute, până când vedem că suprafața s-a rumenit.

Scoatem și punem deoparte, îl lăsăm să se răceasca ușor.

Între timp, pregătim umplutura. Am fiert laptele cu lămâia, scorțișoara și vanilia cu câteva ore înainte și l-am lăsat să se odihnească astfel încât să fie bine impregnat cu toate aromele.

Reîncălzim laptele la foc mic într-o cratiță mare, până este pe punctul de a fierbe.

Într-un castron separat, amestecați gălbenușurile cu zahărul și sarea și bateți până când amestecul devine alb. Adăugați amidon de porumb și amestecați bine. Adăugați jumătate din laptele fierbinte în castron și amestecați bine până când nu mai există bulgări.

Se amestecă conținutul bolului cu restul de lapte în cratiță și se amestecă bine. Încălzim acest amestec la foc mic, fără a înceta să amestecăm. Trebuie să amestecăm timp de 7 minute.

Scoateți-l de pe foc și continuați să amestecați încă câteva minute. Punem umplutura pe baza de aluat de choux pe care am scos-o de la cuptor. Netezim suprafața.

Acoperim cu folie de plastic, trebuie să atingă suprafața, astfel încât să nu se formeze o crustă.

Punem la frigider cel puțin 4 ore. Dacă este peste noapte, cu atât mai bine.

Cu câteva minute înainte de a o servi, vom bate frișca cu patru linguri de zahăr și vom acoperi tortul cu ea.

Adăugăm sirop de ciocolată după gust și rămâne doar să-l servim și să-l savurăm ... Cea mai bună parte! Servim rece și dacă nu o terminăm ar trebui să o ținem la frigider. Poftă bună!

Foto: colaj capturi blogmegasilvita.com

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy