Tort bulgăresc: O combinație gustoasă de mascarpone, Nutella, smântână și biscuiți

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort bulgăresc: O combinație gustoasă de mascarpone, Nutella, smântână și biscuiți
Tort bulgăresc: O combinație gustoasă de mascarpone, Nutella, smântână și biscuiți

Această prăjitură fără coacere, cunoscută și ca prăjitură bulgară cu biscuiți este desertul perfect, ușor și rapid. O combinație gustoasă de mascarpone, Nutella, smântână și biscuiți, îl puteți face în câteva variante, în funcție de partea de lume în care locuiți!

Prăjiturile cu biscuiți sunt foarte populare în Bulgaria. Desertul original este foarte simplu, făcut doar cu biscuiți simpli și budincă, însă această rețetă cu mascarpone și Nutella este absolut delicioasă! Brânza Mascarpone este folosită din ce în ce mai des pentru umplutură în locul budincii, deoarece este mai cremoasă și dă un gust mai bogat desertului.

 

De ce fel de biscuiți aveți nevoie

 

Acest desert delicios cu Nutella și mascarpone poate fi preparat cu diferite tipuri de biscuiți sau fursecuri. Biscuiții graham sunt cea mai bună opțiune, dar îl puteți face chiar și cu biscuiți obișnuiți. De fapt, orice fel de fursecuri simple dreptunghiulare ar putea funcționa.

Alternativ, ați putea folosi și fursecuri rotunde (cum ar fi biscuiții digestivi) și să le rupeți în bucăți înainte de a le stratifica. Se pot folosi și napolitane și, eventual, le puteți pune în straturi într-o tavă rotundă fără să le spargeți.

 

Tort bulgăresc - Ingrediente

 

- 350g biscuiți graham, sau biscuiți simpli - 24 foi întregi de biscuiți graham
- 500 g mascarpone
- 400 g smântână acră
- 60 g zahăr pudră
- 200 g Nutella sau altă ciocolată tartinabilă
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 150 ml lapte, rece

Vezi și: Găluște cu prune - desertul copilăriei. O adevărată nostalgie în farfurie 

 

Tort bulgăresc - Rețeta pas cu pas

 

Într-un castron mare, bateți mascarpone, vanilia, zahărul pudră și aproximativ jumătate din smântână cu un mixer electric. Într-un alt castron, bateți restul de smântână împreună cu Nutella.

Turnați laptele într-un castron mai mare decât dimensiunea biscuiților/ fursecurilor/ napolitanelor. Scufundați fiecare biscuite pentru doar câteva secunde (biscuiții mai tari, cum ar fi biscuiții simpli bulgari, ar putea avea nevoie să fie scufundați timp de 15-20 de secunde). Așezați un strat de biscuiți pe fundul unei tăvi de 28 x 18 cm sau similar. S-ar putea să fie nevoie să rupeți unii dintre ei pentru a se potrivi.

Întindeți deasupra aproximativ ⅓ din umplutura de mascarpone. Netezește-o cu o spatulă. Întindeți ⅓ din amestecul de ciocolată. Nu este nevoie să acopere bine umplutura. Continuați procesul de încă două ori.

Acoperiți partea de sus a tăvii cu folie de plastic. Dați la frigider 6-8 ore sau peste noapte.

Serviți presărat cu firimituri de biscuiți. Puteți decora tortul cu fructe de pădure, dar chiar și simplu este foarte bine.

 

Tort bulgăresc - Note

 

Tipuri de fursecuri sau biscuiți pe care îi puteți folosi pentru acest desert: biscuiți graham, fursecuri sau orice biscuiți dreptunghiulari simpli. Alternativ, puteți folosi napolitane de vanilie și le puteți aranja într-o formă rotundă de tort. Biscuiții digestivi pot funcționa și ei, dar trebuie să îi rupeți în bucăți mici după ce îi înmuiați în lapte.

Trebuie să înmuiați foarte bine biscuiții în lapte. Acest lucru este crucial pentru un desert cremos și moale. 

Dimensiunea tăvii este orientativă. Poți eventual să folosești o tavă mai mică și să faci 4 straturi de biscuiți + umplutură, dacă este suficient de înaltă. Testați mai întâi prin stratificarea doar a biscuiților, pentru a ști în câte părți să împărțiți umplutura.

Este posibil să fie nevoie să încălziți Nutella, înainte de a o amesteca cu smântâna.

Această prăjitură se servește cel mai bine la 15 minute după ce a fost scoasă din frigider. Se păstrează până la 5 zile la frigider.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel