Tocăniță de legume cu năut, o cina gustoasă și sănătoasă pentru postul Crăciunului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tocăniță de legume cu năut, o cina gustoasă și sănătoasă pentru postul Crăciunului. Sursa foto: freepik.com
Tocăniță de legume cu năut, o cina gustoasă și sănătoasă pentru postul Crăciunului. Sursa foto: freepik.com

În acest preparat delicios, îmbinăm năutul cu ardei gras, ciuperci, dovlecei, roșii, ierburi și condimente. O delicatesă minunată de post.

În combinație cu boia de ardei afumată, năutul este un excelent înlocuitor al cărnii. Acest fel de mâncare poate fi consumat de vegetarieni și de cei care țin post. Vor obține suficiente proteine ​​din năut.

Dacă nu aveți năut la conserva, puteți folosi năut uscat. Înmuiați-l în prealabil peste noapte, apoi fierbeți-l în apă cu sare până când este gata, timp de 40-50 de minute. Năutul se gătește la fel ca mazărea.

Ingrediente:

ardei roșu bulgăresc - 3 bucăți,

ceapă - 2 bucăți,

usturoi - 3 căței,

năut la conservă - 200 grame,

dovlecei - 1 bucată,

roșii - 2 bucăți,

ciuperci- 50 grame,

frunză de dafin - 1 bucată,

paprika - 5 grame,

boia afumată - 3 grame,

ardei roșu iute - 3 grame,

cimbru uscat - 5 grame,

busuioc uscat - 5 grame,

ulei de floarea soarelui,

sare și piper după gust,

pătrunjel proaspăt - 100 grame.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Tăiați ardeii (luați roșu, galben și verde) și roșiile în cuburi mari. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Tăiați dovlecelul în jumătate, iar ciupercile în sferturi.

Lasagna cu pesto și bechamel, un preparat delicios care îți va surprinde oaspeții

Încingeți 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline într-o tigaie mare și adâncă. Se pune ceapa, se amestecă și după un minut se adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și năutul scurs din conservă. Prăjiți totul împreună timp de 2-3 minute.

Chifteluțe de ciuperci, de post. Rețeta simplă și gustoasă

Adăugați ardeiul iute, boia afumata și o frunza de dafin. Se prăjește 1-2 minute, amestecând, apoi se adaugă dovlecelul, ardeiul proaspăt și ciupercile. Se prăjesc împreună timp de 2-3 minute.

Adăugați roșiile tocate și 1/3 cană apă. Se condimentează cu cimbru, busuioc, sare și piper. Se amestecă și se fierbe sub capac aproximativ 10-15 minute. Tocănița se servește presărata cu pătrunjel.

Cea mai bună rețetă de prăjitură pentru acest sfârșit de toamnă: ai nevoie de câteva ingrediente

Tocănița cu năut are un gust minunat atât singură cât și alături de  pâine, orez, mei, orz perlat sau quinoa. 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel