Toarnă oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Este obligatoriu. Iată explicația

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Toarnă oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Este obligatoriu. Iată explicația. Sursa - pixabay.com
Toarnă oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Este obligatoriu. Iată explicația. Sursa - pixabay.com

Una dintre camerele din casă care necesită multă îngrijire și întreținere este baia. Dar chiar și atunci când faci zilnic curățenie în baie, uiți de chiuvetă.

Din chiuvetă pot apărea mirosuri neplăcute atunci când nu este curățată regulat. Află un truc pentru a curăța chiuveta de la baie și pentru a scăpa de toate mirosurile neplăcute. Știi că poți desfunda chiuveta fără a demonta sifonul?

Nu este nimic mai enervant decât să ai o chiuvetă înfundată, mai ales din cauza mirosului extrem de neplăcut pe care îl emană. De vină sunt depunerile de calcar și resturile lipite de țeavă. Din fericire, există un truc eficient care îți va ușura viața și te va ajuta să curăți  rapid chiuveta.

Cada are pete de rugină? Scapă de ele, în doar cinci minute, cu două ingrediente din cămară

Toarnă în chiuvetă o cană de bicarbonat de sodiu, apoi o ceașcă de oțet. Lasă produsele să acționeze toată noaptea, apoi vei observa că mirosul urât a dispărut.

Oțetul are proprietăți dezinfectante, motiv pentru care este folosit pentru curățarea celor mai dure suprafețe din casă. De asemenea, oțetul desfundă canalele de scurgere.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a desfunda chiuvetele sau scurgerile din cadă. Dacă amestecați acest ingredient versatil cu oțet, veți avea combinația perfectă pentru curățarea resturilor din scurgerea chiuvetei.

Cum să cureți cuptorul fără să folosești substanțe chimice agresive. Cel mai tare truc
Această metodă este la fel de eficientă pentru chiuvetele din oțel inoxidabil ca și pentru orice alte chiuvete dintr diferite materiale.

Fierbe o oală cu apă cu un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Apoi toarnă soluția direct în scurgere, deasupra căreia vei adăuga o jumătate de pahar de oțet. În cele din urmă, este important să lași amestecul să acționeze aproximativ 10 sau 15 minute în conducta de scurgere.

 

Spune adio calcarului din baie?

 

De asemenea, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta calcarul din baie. Amestecă jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu cu două linguri de peroxid de hidrogen pentru a face o pastă. Folosind un burete, întinde pasta pe orice suprafață din baie unde sunt depuneri de calcar.

Lasă amestecul să acționeze timp de 20 până la 30 de minute. Freacă cu un burete pentru a îndepărta produsul și depunerile. Clătește apoi suprafața cu multă apă.

Nu uita și de oglinda din baie, pe care se acumulează o cantitate mare de praf și umiditate. Așadar, este important să folosești o soluție specifică pe bază de oțet alb pentru a curăța sticla și a o usca cu o cârpă din microfibră.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente miraculoase care pot fi folosite eficient și pentru a desfunda chiuvetele din baie și a scăpa de calcarul încăpățânat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel