Toader: „Voi propune OUG probabil în termen scurt”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat faptul că va propune OUG pentru contestația în anulare a sentințelor date de completurile de 5 „probabil în termen scurt”.

„Cineva a spus în spațiul public și fiecare spune ce știe, ce vrea în numele libertății de informare, chiar dacă dezinformăm uneori.

CEDO spunea că nu e o problemă că unul nu e ales aleatoriu, dar noi avem sute și sute de cazuri care au devenit regulă. CEDO spune că statul are obligația să ia măsuri pentru buna funcționare.

La Ministerul Justiției nu se dau ordonanțe, la Ministerul Justiției se pot elabora proiecte, propuse prim-ministrului.
Unii invocă pe bună dreptate un principiu general: stabilitatea raporturilor juridice într-un stat de drept. Noi am parcurs 4 ani când statul de drept a fost pus sub semnul întrebării.

Citește și Toader mută RĂZBOIUL cu Lazăr și Iohannis la CCR

Nimeni nu spune: respectă stabilitatea unui raport juridic nelegal soluționat sau de către un complet nelegal constituit. Există decizii ale CJUE, care spune că în numele statului și al Constituției nu poți încălca drepturile fundamentale: dreptul la un proces echitabil.

Soluția se referă la hotărârile rămase definitive pronunțate de completuri nelegal constituite – se referă la cei condamnați, dar și la cei achitați.

Soluția e OUG. Nu am făcut propunerea. O voi face, probabil în termen scurt”, a declarat Toader la Antena 3.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24