Toader, ÎN CORZI în Parlamentul European: Am aflat că anulați 100 de condamnări

Eurodeputata liberală Sophie in't Veld și-a exprimat îngrijorarea, alături de alți europarlamentari, astăzi, în Parlamentul European, cu privire la OUG anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

„Ca și antevorbitorii mei aș dori să îmi exprim și eu îngrijorarea față de starea statului de drept din România, mai ales lupta împotriva corupției. Ați vorbit despre cooperarea polițienească și în domeniul justiției, pe bună dreptate, ați vorbit și despre rolul parchetului european, dar sistemul acesta european va funcționa doar dacă toate statele membre aderă la aceleași standarde.

Prin urmare, cred că este esențial ca politicile dumneavoastre interne să fie congruente cu ambițiile europene. Ne îngrijorează ce am aflat despre planificarea de a anula cam 100 de condamnări penale. Aș vrea să aud din partea dumneavoastră ce intenționează Guvernul?

Citește și Toader și Carmen Dan, puși la COLȚ în Parlamentul European: Guvernul a ATACAT cetățenii. ULTIMĂ ORĂ

Are de gând să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția, cuvânt cu cuvânt în ceea ce privește schimbările legislative?

Despre pachetul de azil, am ascultat ce au spus miniștrii, ați spus că vreți sprijini amplu, tocmai asta este problema! Nu aveți nevoie de sprijin amplu, aveți nevoie de majoritate, asta stipulează tratatele.

Deci, a sosit momentul ca statele membre, consiliul să își asume răspundere și să ia decizii necesare în loc să stea și să aștepte până când există unanimitate. Căci nu e necesară unanimitatea aici”, a declarat Sophie in't Veld în Parlamentul European. 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy