Toader îl face praf pe Teodorovici. Război deschis în Guvern

Narcis Popa |
Data publicării:
Toader
Toader

Tudorel Toader răspunde dur atacului ministrului de finanțe Eugen Teodorovici. El spune că Teodorovici a făcut afirmații neadevărate și că era probabil emoționat când a spus acele lucruri. 

"Eu am crezut și cred încă faptul că în momentul în care a dat acea declarație, probabil emoțională, s-a gândit la altceva sau la altcineva. A făcut două afirmații, din câte știu eu. Una privind ziua de vineri, când aș fi fost într-o delegație și alta privind avizarea Fondului Suveran de Investiții. Vă asigur că ambele afirmații nu au acoperire faptică. Vineri eram la Ministerul Justiției pentru că am evaluat cei opt candidați pentru funcțiile de conducere din cadrul Parchetului de la Înalta Curte, DNA șii DIICOT. Vineri am vorbit cu experții domnului Teodorovici. Tot vineri am mers la ministerul Finanțelor și am discutat despre ordonanța de urgență privind insolvența. A doua afirmație, cea privind prea multele observații la Fondul Suveran: aici știți că inițial a fost adoptată o lege cu privire la înființarea Fondului. Instanța Constituțională a declarat legea neconstituțională. Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de OUG simplă privind Fondul Suveran. I-am dat aviz negativ pentru că ieșise din termenul în care Guvernul era abilitat să emită ordonanța," a spus Tudorel Toader. 

Ce spunea Toader, în urmă cu două zile

„Am senzația că o lipsă de dorință de asumare. Încerc de câteva zile, convenim un aviz din Justiție, când să iei semnătura, dispare semnatarul. Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii. Zona insolvenței ar trebui să fie a Finanțelor, nu a Ministerului Justiției. Mediul privat este pro. Sunt sensibili cei care își pierd anumite zone de influență în zona insolvenței. Am vorbit cu dânsul (ministrul Justiției, n.r.), a fost plecat, a venit dintr-o delegație, acum văd că iar e plecat într-o altă delegație. Între două evaluări și două deplasări este mai greu să faci un Fond Suveran", a declarat Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel