Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit

Nicoleta Baciu / 28 apr 2021, 20:10 Salveaza PDF Comentarii
Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit
Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit

Tiramisu este cel mai iubit și popular dintre deserturile tradiționale italiene. În această rețetă, vă dezvăluim cum să faci  un tiramisu deosebit de delicios, datorită unui ingredient secret. Rețeta pentru un tiramisu se poate mereu modifica, iar fiecare dintre cofetari  poate experementa ceva nou. Astăzi vă prezentăm rețeta unui tiramisu care va înnebuni pe toată lumea, datorită acestui ingredient incredibil la care nimeni nu s-a gândit vreodată.

Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit. Astăzi vă prezentăm o variantă de tiramisu clasic, care ascunde însă o surpriză.

Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant

Printre ingrediente se numără un fruct exotic cu un gust unic, pe care mulți îl adoră. Vorbim despre mango, un fruct tropical bogat în vitamine și antioxidanți, perfect pentru prepararea unui tiramisu proaspăt și gustos.

Vezi și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată

Ingrediente: 

300 g de pișcoturi;

300 ml suc sau lichior;

500 g mascarpone;

100 g smântână lichidă;

3 gălbenușuri;

¼ litru de cafea;

100 g zahăr;

1 mango copt;

suc de lămâie.

Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

 

Tiramisu delicios. Rețeta care va înnebuni pe toată lumea, datorită unui ingredient la care nimeni nu s-a gândit. Cum se face

 

Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone și smântână lichidă și continuăm să mixăm.

Puteți încerca și: Tort din ciocolată neagră și cafea. Desertul perfect cu care nu vei da greș niciodată

Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm. 

Vedeți și: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii

Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.

Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun

La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe.  Poftă bună.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy