Britanicii, omagiu pentru Hagi si România: Cel mai bun din istorie

Narcis Popa |
Data publicării:

Deși se întâmplă rar, jurnaliștii britanici publică și articole pozitive despre români și România. În ediția ziarului The Guardian un articol aduce un omagiu lui Gheorghe Hagi și echipei naționale de fotbal a României din anul 1994. 

Britanici spun ca meciul România-Argentina din anul 1994 este probabil cel mai bun meci din istoria Cupei Mondiale.

Iată cum abordează jurnaliștii britanici acest subiect:

"Cereți la o mie de fani ai fotbalului să vă spună cel mai bun meci pe care l-au văzut și fiți pregătiți pentru o mie de răspunsuri diferite . Există într-adevăr un singur răspuns rațional și adevărat. Această distincție specială ar trebui să aparțină, fără echivoc, ultimului meci jucat la Cupa Mondială din 1994 între România și Argentina. Iată de ce ar trebui să vă gândiți și la asta: 

România s-a calificat în etapele superioare ale Cupei Mondiale printr-un marș în grupa de calificarea și printr-un joc superb, aproape telepati. Asta spre deosebire de Argentina, care abia s-au calificat dar totuși au abordatgrupa ca  favoriți, datorită reputației echipei lor. 

Maradona vs Maradona din Carpați 

Descrierea partidei ca Maradona vs Maradona din Carpați (așa cum a fost cunoscut Gheorghe Hagi) a pierdut unul dintre titularicu trei zile înainte de meciul de la Pasadena, atunci când Diego a fost eliminat din turneu după ce a fost testat pozitiv pentru stimulente interzise. Claudio Caniggia a fost de asemenea indisponibil, insa Argentina avea un lot foarte valoros, care a inclus jucători geniali precum Gabriel Batistuta si Abel Balbo.

Antrenorul României, Anghel Iordănescu, a avut mari bătăi de cap când a fost nevoit să decidă titularii. El a ales să-l îinlocuiasca pe Florin Raducioiu, suspendat, cu Ilie Dumitrescu, golgheterul României din ultimele meciuri. Aceasta a fost o mișcare inspirată. După 11 minute, lovitura liberă a lui Dumitrescu l-a învins pe portarul Argentinei, Islas,  replicând un gol marcat de Hagi împotriva Colombiei în etapa grupelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel