Teodorovici dă LECȚII de PRUDENȚĂ oficialilor europeni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici le recomandă prudenţă specialiştilor Comisiei Europene care fac estimările privind evoluţiei economică a României. 

Eugen Teodorovici a susținut o conferință de presă la finele întâlnirii de marți a Consiliului UE pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), la care a vorbit despre previziuni, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

„Comisia Europeană și-a publicat recent previziunile economice. (...) Aș dori să subliniez că previziunile economice au devenit tot mai importante, în special în contextul economic volatil cu care ne confruntăm în prezent. Comisia Europeană este profund conștientă că are o mare răspundere în momentul în care publică aceste previziuni.

Citește și Teodorovici a PUBLICAT un NOU PROIECT de BUGET cu un DEFICIT mai MARE

Subestimarea sistematică a ratei creșterii are un impact direct asupra percepției investitorilor și în consecință și asupra costului creditării. Nu mai este nevoie să reamintim rolul pe care îl joacă previziunile în formualrea și evaluarea politicilor economice naționale", a spus Teodorovici.

Teodorovici a cerut ca în rapoarte să fie publicate atât previziunile Comisiei Europene, cât şi rezultatele finale, eventua şi diferenţele între ce a anticipat Comisia şi, într-un final, ce s-a întâmplat în economie. Ministrul de Finanţe a invocat diferenţe mari din ultimii ani între estimările pesimiste ale CE şi rezultate bune ale economiei româneşti.

Citește și Teodorovici participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Eurogrup

Comisia Europeană și-a menținut, în prognoza de iarnă, estimarea că economia României va crește anul acesta cu 3,8% față de anul trecut, la fel ca în prognoza de toamnă.

Proiectul de buget al guvernului Dăncilă în schimb a fost fundamentat pe o creștere economică de 5,5%.

În plus, CE și-a menținut prognoza că economia României va crește anul viitor cu 3,6%, față de acest an.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel