Tensiuni în coaliție. Tăriceanu, replică pentru Dragnea

Narcis Popa |
Data publicării:

Tudorel Toader este ministru independent, pe un post al PSD, a declarat joi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, în replică celor declarate de Liviu Dragnea care se pare că pregătește remanierea sa. 

Liviu Dragnea a declarat luni că neapartenenţa la PSD nu este o piedică pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ci doar acţiunile şi activitatea acestuia, aşa cum este valabil pentru orice membru al Guvernului.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent, pe un post care, sigur - confirm ceea ce v-a spus domnul Dragnea - că este postul PSD. Deci situaţia e simplă şi clară", a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre vreo remaniere guvernamentală.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Dragnea conform căreia postul de preşedinte al Senatului revenea PSD, Tăriceanu a spus: "Sunt convins că domnul Dragnea n-a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic şi, din acest motiv, nici răspunsul meu nu va fi într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care fiecare avem aportul nostru diferit, în mod cert, dar niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm", a explicat Tăriceanu.

Întrebat la Parlament dacă susţine ca portofoliul Justiţiei să fie asumat de PSD, Dragnea a arătat că acesta "este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea", dar partidul poate susţine în posturi şi persoane care nu sunt afiliate politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel