Tensiuni Dragnea-Dăncilă. Ponta spune de la ce a pornit totul

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

În urmă cu aproximativ o lună au apărut primele zvonuri cu privire la posibile tensiuni între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Victor Ponta spune că este posibil ca Vioricăi Dăncilă să-i fie frică să semneze proiectul pentru înființarea Fondului Suveran, care ar trebui trecut prin ordonanță de urgență. 

"Ordonanța de amnistie și grațiere e foarte importantă pentru domnul Dragnea. Cei din ministerul Justiției au spus că nu semnează, iar Tudorel Toader, care este cel mai uns cu alifii ministru pe care l-am cunoscut în 15 ani de carieră politică spune că el ar semna, dar nu semnează cei de sub el. Al doilea lucru care este foarte nociv este înființarea Fondului Suveran de Investiții. Poate Dragnea fuge în Brazilia, dar ceilalți din ministere nu vor scăpa, cei care n-au furat. Probabil în toate ministerele toți  au spus să nu îi pună să semneze că fură Transgaz, Transgaz, Hidroelectrica. Fac o paranteză ca să înțelegeți: Sevil Shhaideh este trimisă în judecată pentru că a semnat fără avize trecerea unei insule la Dragnea, nu a luat-o ea. Domnul Dragnea vrea să desființeze acest sistem al semnăturilor special pentru ordonanța de grațiere și amnistie dar și pentru Fondul Suveran(...) După ce CCR ți-a desființat Fondul Suveran, unde PSD a strâns foarte greu voturile... venise și Liviu Dragnea personal în sală, care  nu vine niciodată la ședință. Acum Dragnea a ajuns la Guvern, la Dăncilă.

Acum ce-o fi zis și Viorica Dăncilă: Domle, eu ajung la închisoare, Dragnea în Brazilia pentru Fondul Suveran.  De aici a pornit chestiunea cu semnăturile celor mai de jos. Ce a zis Dragnea: A, nu semnează? Ia scoateți domle', semnăturile. Să semneze doar primul ministru și miniștrii. Nu știu dacă va semna în cele din urmă. Eu nu vreau să depind de un singur om. Eu am semnat vreo 6500 de documente, în patru ani ca premier, dar nu există nici un fel de document pe care să fie doar semnătura mea. Când e o furăciune, nu vrea nimeni să semneze alături de tine, ceea ce e foarte important pentru echilibrul unui act de guvernare," a spus Victor Ponta la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel