Taxa de poluare ar putea fi reintrodusă. Ministrul Ghinea: "Luăm în calcul, pentru a descuraja circulația rablelor"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Cristian Ghinea, anunță că sistemul de pensii va fi reformat astfel încât niciun pensionar să nu stea la mila Guvernului și să știe ce îl așteaptă. De asemenea, Ghinea a vorbit despre posibilitatea reintroducerii unei taxe de poluare pentru a descuraja circulația rablelor. 

Taxa de poluare ar putea fi reintrodusă. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit despre acest subiect, precum și despre reformarea sistemului de pensii în condițiile în care România se pregătește să acceseze fondurile din PNRR. El a spus că viitoarele modificări vor favoriza pensiile mici.

„Avem un sistem de pensii care nu este echilibrat, consumăm mai mult decât avem. Anul trecut au fost 16 miliarde de lei transferați de la bugetul de stat la pensii, anul ăsta 17 miliarde, au fost multe decizii proaste luate de politicieni (...) Trebuie să venim cu o reformă. Trebuie să le spunem părinților noștri că nu putem să continuăm așa. Vom avea o nouă lege a pensiilor. Vom favoriza pensiile mici, când mărim pensiile. Vom recalcula toate pensiile. 20.000 de pensionari au chemat statul român în judecată și au început să câștige și trebuie să rezolvăm problema asta pentru că se va mări numărul de procese. Oamenii spun că de ce să aibă o pensie mai mică doar pentru că au ieșit în ani diferiți la muncă, deși au muncit la fel (...) Ne trebuie o formulă predictibilă de calcul și de creșteri, ca niciun pensionar să nu stea la mila Guvernului, ci să știe ce îl așteaptă”, a declarat Cristian Ghinea, potrivit Mediafax.

Nouă taxă de poluare și majorarea vârstei de pensionare 

 

Ministrul a mai spus că majorarea vârstei de pensionare nu va fi obligatorie.

„Vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme, au mai fost astfel de experimente, vom generaliza această decizie. Nu este obligatorie (...) Nu mărim vârsta de pensionare, ci îi stimulăm pe cei care vor să rămână în câmpul muncii”, a explicat Ghinea.

Ministrul Fondurilor Europene a vorbit și despre posibilitatea introducerii unei taxe de poluare pentru mașini.

„Nu este decisă forma, dar se ia în calcul reintroducerea unei taxe de poluare pentru a descuraja circulația rablelor”, a precizat Cristian Ghinea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel