Taxa Covid: Niște români au avut parte de surpriza anului, la restaurant

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
taxa covid restaurant romania
taxa covid restaurant romania

După marea redeschidere redeschidere, unele localuri au început să aplice o „taxă Covid“, pentru a plăti costul măsurilor de siguranţă pe care le implică distanţarea socială.

Un grup de români a avut parte de surpriza anului la Restaurant. Pe lângă consumație, clienții au avut de plătit, inclusă în nota de plată, și o așa numit- Taxă Covid. Suma pe care au trebuit să o scoată din buzunar clienții a fost de 5 lei, însă cuantumul nu este reglementat nicăieri.

Taxa COVID-19 a fost introdusă în mai multe ţări în domeniul restaurantelor, dar şi în cel al cabinetelor stomatologice. Unii patroni de restaurante din România au apelat şi ei la aşa numita „taxă de coronavirus" în perioada post pandemie.

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală notează că taxa nu are niciun suport legal.

"Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului", au notat responsabilii din cadrul ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel