ULTIMA ORĂ: Imunitatea lui Tăriceanu a fost RIDICATĂ. VOT în Comisia Juridică

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru.

Comisia juridică din Senat a decis, miercuri, trimiterea unui raport către Biroul permanent pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen, a anunţat preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc. 

Decizia a fost luată cu 3 voturi "pentru", 2 abțineri și 1 vot "împotrivă". 

Raportul comisiei juridice urmează să fie trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvânt în acest caz.

"Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi "pentru", două abţineri şi un vot "împotrivă". Asta înseamnă că noi, Comisia juridică vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă", a precizat Cazanciuc.

El a adăugat că titularul acţiunii este plenul Senatului, şi nu Comisia juridică sau Biroul permanent, unde va fi trimis, mai întâi, raportul Comisiei juridice.

"Pe baza raportului Comisiei juridice, care va conţine argumentele Parchetului, apărările consemnate în cadrul audierilor şi documentele depuse în cadrul procedurii din Comisia juridică, pe baza tuturor vom face un raport înaintat Biroului permanent, care va fi trimis plenului Senatului, dar propunerea noastră va fi de efectuare a urmăririi penale", a subliniat preşedintele Comisiei juridice.

Cazanciuc a explicat şi de ce raportul va fi depus mai devreme, după ce marţi Biroul permanent a dat un alt termen, de două săptămâni.

"Avem un termen dispus ieri, de două săptămâni, de către Biroul permanent pentru depunerea raportului, va fi probabil mai devreme. Au fost două pledoarii şi au fost depuse mai multe documente de către avocat. Şi în timpul audierilor, şi ulterior, cred că de două-trei ori, au fost depuse documente în apărare", a arătat Robert Cazanciuc.

Tăriceanu ar fi încasat ilegal 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece

 

Biroul permanent al Senatului a dat termen Comisiei juridice două săptămâni pentru a depune un punct de vedere cu privire la solicitarea DNA.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel