Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă după ce a certat UE

Narcis Popa |
Data publicării:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a salutat miercuri modul în care s-a prezentat prim-ministrul Viorica Dăncilă în cadrul dezbaterii privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European (PE) de la Strasbourg.

"Aş vrea să salut şi să îi transmit doamnei prim-ministru aprecieri pentru modul în care s-a prezentat, care îi face cinste şi face cinste României. Aş vrea să văd şi alţi români în măsură să prezinte şi să promoveze şi să apere, până la urmă, imaginea şi interesele României, aşa cum a făcut-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă astăzi. Bravo ei! S-a prezentat foarte bine. Sigur, luările de cuvânt care au urmat au fost foarte diverse", a spus liderul ALDE într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la dezbaterea din Parlamentul European care a avut ca subiect situaţia din România. Ea a precizat că nu a venit la dezbatere pentru a da socoteală, ci din preţuire şi respect.

Dăncilă i-a transmis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, să aibă încredere în respectarea statului de drept în România, susţinând că noile legi ale justiţiei "le redau judecătorilor independenţa".

Pe de altă parte, ea a spus că în rapoartele MCV nu a văzut nicio menţiune despre protocoalele dintre serviciile de informaţii şi instituţiile de justiţie, cerând să se precizeze cine a redactat aceste rapoarte.

În ceea ce priveşte intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, premierul Dăncilă a arătat că nu poate accepta "sub nicio formă" ca această instituţie să fie acuzată pentru "acţiuni şi proceduri practicate peste tot în Europa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel