Tăriceanu, JIGNIRI la adresa protestatarilor: Să pună mâna pe o carte

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE și președintele Senatului, jignește protestarii care își spun opinia în stradă, declarând că nu au nicio legitimitate fiind foarte puțini. Domnul Tărcieanu nu știe după atâția ani în politică faptul că nu contează numărul celor care ies de doi ani în stradă, că ei sunt purtătorii de cuvând ai unor mase de oameni tăcute care au aceeași opinie, dar mai ales că în democrație trebuie să-i asculți indeiferent de număr.

Este îngrijorătoare afirmația domniei sale care poate duce la interpretări greșite ale instituțiilor de forță, dar care arată și mentalitatea celor care conduc autocratic România. Declarația domnului Tăriceanu nu este de bun augur pentru viitorul democratic al țării.

„În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook și-și imaginează că știu totul. Informarea și dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt rețelele de socializare. Ele sunt de o veșnicie. Sigur că viteza de propagare a informației era alta și poate sunt perioade în care asemenea tendințe anarhice pot să iasă la suprafață. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a spus Tăriceanu la România TV de ziua națională.

Domnul Tăriceanu manipulează telespectatorii spunându-le că după ce un partid a câștigat alegerile, trebuie instaurată liniștea. Acest lucrur se întâmplă doar în dictaturi, nu și în democrații.

„Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani. (...) Astăzi cred că ceea ce vedem și trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativă, cât de legitimă este ea. După părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetățeni în raport cu populația României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a declarat la RTV Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel