Tăriceanu îl invocă pe Churchill: „Nu mereu cei care iau voturile le și merită”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, invocă exemplul premierului britanic Winston Churchill, care a pierdut alegerile deși a ieșit învingător din al Doilea Război Mondial.

„Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul și se va preda veșnic în școlile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care și-a dus țara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deși, personal, avea 83% încredere în sondaje.

Citește și Tăriceanu, ATAC la Cioloş şi Iohannis: "Inacceptabil. Parcă ar fi la ski. Cioloş, un negociator de ungher"

I-a rămas satisfacția că cel puțin pleca în opoziție după ce învinsese dușmanul nazist. Marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta și, în 1951, a revenit la cârma țării. Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult grație acelei surprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. De aici, prima lecție ar fi că nu mereu cei care iau voturile le și merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta!", a scris Tăriceanu pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel