LEGE controversată, intrată în vigoare: Toate ȘCOLILE trebuie să facă asta

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O nouă lege controversată a fost adoptată de Guvernul Francez. Partidul Franța Nesupusă critică măsura, c-ar crea efecte care vor duce spre naționalism. „Școlile nu sunt cazărmi (militare)”, a spus unul dintre reprezentanții partidului.

De la începutul acestei luni a intrat în vigoare o nouă lege a educației în Franța. Potrivit actului normativ, în fiecare sală de clasă este obligatoriu să fie arborat steagul Uniunii Europene. Legea, adoptată în iulie, mai impune ca în fiecare clasă să fie expus și steagul Franței, precum și deviza națională: „Libertate, Egalitate, Fraterniate”.

Noile schimbări în educație urmăresc să revizuiască sistemul de învățământ din Franța, aducând însă și schimbări controversate.

Pe lângă cele două drapele trebuie să mai apară scrise și versuri din imnul național al Franței, La Marseillaise. Legea este cunoscută sub numele de „Loi Blanquer”, denumită după ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, notează presa europeană.


Ideea pentru afișarea steagurilor nu a venit de la partidul lui Emmanuel Macron, ci de la republicani, partid de centru dreapta, asta deși proiectul de lege este unul guvernamental. 

Costurile proiectului vor fi suportate de ministerul francez al educației. Partidul Franța Nesupusă a criticat noua lege afirmând că măsura va avea efecte care vor duce spre naționalism. „Școlile nu sunt cazărmi (militare)”, a spus unul dintre reprezentanții partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel