Tânăr român, mort în spital. Familia acuză medicii că au intervenit prea târziu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Un bărbat de 38 de ani a murit în timp ce era la urgența Spitalului Județean Alba Iulia. Soţia acestuia acuză că a fost lăsat prea mult să aştepte la triaj, însă medicii susțin că au intervenit mai repede decât prevede protocolul.

Bărbatul de 38 de ani a murit joi seara la Urgenţa Spitalului Judeţean Alba Iulia, unde ajunsese din cauza unei dureri puternice de gât.

Soţia bărbatului susţine că acesta a fost lăsat să aştepte prea mult la triaj.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, pentru MEDIAFAX, că tânărul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea și măsurată saturaţia de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgenţă majoră.

Potrivit Dianei Mârza, timpul de aşteptare prevăzut în cazuri precum cel al bărbatului este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede.

Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor şi, deşi a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

Medicii acuză o reacție alergică mortală

 

„La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentrueste de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul. La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba.

Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Inspectorii sanitari au văzut fișa bărbatului și au confruntat-o cu imaginile de pe camerele de supraveghere, constatând că procedurile au fost respectate.

Soţia tânărul mort a depus o plângere la Poliţie

 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul a fost preluat la 10 minute după ce s-a prezentat în UPU, iar în 25 de minute a primit primul tratament.

„Până în prezent a fost înregistrată o plângere depusă de către soţia persoanei decedate. A reclamat faptul că bolnavul nu a fost preluat în timp util şi a aşteptat prea mult până să i se acorde îngrijirile medicale. S-a întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate in rem pentru ucidere de culpă şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, comisar de poliţie Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel