Sute de incendii în Bulgaria: Sunt deja doi MORȚI, iar autoritățile au ridicat gradul de alertă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi silvicultori şi-au pierdut viaţa şi un altul a fost rănit, miercuri, în Bulgaria, în timp ce luptau împotriva incendiilor forestiere care s-au extins în această săptămână, potrivit unui anunţ al ministerului de interne de la Sofia, transmite AFP. 

Cei doi silvicultori au murit după ce au fost prinşi de un incendiu care a izbucnit în apropierea unui sat din regiunea Sandanski (sud-vest) miercuri dimineaţă.

Patru case au fost distruse de flăcări miercuri într-un alt incendiu din regiunea Starosel (centru), unde armata a trimis un elicopter pentru a ajuta pompierii.

Un alt elicopter, vehicule ale armatei şi pompieri se luptă de marţi cu un incendiu de amploare la poalele lanţului muntos Stara Planina din regiunea Karlovo (centru).

Cel puţin şase case şi o fostă şcoală au ars din temelii luni, după ce un incendiu a afectat un sat din regiunea Kyustendul (vest).

Bulgaria s-a confruntat cu un val de căldură săptămâna trecută, iar luni serviciile meteo au emis o alertă de avertizare cod roşu privind canicula în cea mai mare parte a ţării.

În ultimele zile s-au înregistrat până la 200-240 de incendii pe zi, a declarat miercuri şeful pompierilor Nikola Nikolov pentru televiziunea publică BNT. Potrivit acestuia, 93% dintre aceste incendii au fost declanşate de activităţi umane şi s-au răspândit rapid, fiind favorizate de căldură, secetă şi vânt.

În această perioadă, incendii de amploare afectează Grecia, Turcia şi Macedonia de Nord, transmite Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel