Supă cremoasă de roșii cu crutoane de unt. O rețetă rapidă pentru un prânz sănătos și gustos

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Supă cremoasă de roșii cu crutoane de unt. O rețetă rapidă pentru un prânz sănătos și gustos / Foto: Unsplash
Supă cremoasă de roșii cu crutoane de unt. O rețetă rapidă pentru un prânz sănătos și gustos / Foto: Unsplash

Această supă de roșii cremoasă și reconfortantă se bazează pe alimente de bază din cămară, cum ar fi roșii întregi la conservă, usturoi, ceapă și ulei de măsline extravirgin. Este extraordinar de gustoasă!

Lângă supa cremoasă de roșii, crutoanele cu unt brun proaspăt făcute adaugă un contrast crocant și o notă de bogăție. Însă cea mai bună veste dintre toate este că vă puteți bucura de un bol din această supă în doar 30 de minute, conform FoodAndWine.

 

Supă cremoasă de roșii cu crutoane de unt - Ingrediente

 

- 28 de grame de unt nesărat

- 26 de grame de ulei de măsline extravirgin

- 1 ceapă medie, tăiată foarte subțire

- 3 căței de usturoi, zdrobiți

- 1 kg de roșii întregi

- 237 de grame de apă

- 163 de grame de smântână groasă

- 1 praf de zahăr

-  o linguriță de piper roșu zdrobit

- câteva semințe de țelină

- o linguriță de oregano uscat

- Sare și piper proaspăt măcinat

- Patru felii de pâine albă de țară mai groase, fără crustă, pâinea tăiată în cubulețe 

 

Supă cremoasă de roșii cu crutoane de unt - - Mod de preparare

 

Pasul 1: Într-o cratiță mare, topiți jumătate din gramajul de unt în puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa tăiată felii și usturoiul zdrobit și gătiți la foc moderat, amestecând din când în când, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugați roșiile și sucul lor, apa, smântâna, zahărul, ardeiul roșu zdrobit, semințele de țelină și oregano și asezonați cu sare și piper. Aduceți supa la fierbere la foc mare, sfărâmând roșiile cu dosul unei linguri. Se reduce focul la moderat și se fierbe timp de 10 minute. 

Pasul 2: Între timp, într-o tigaie mică, gătiți restul de unt la foc moderat până când începe să se rumenească, aproximativ 1 minut. Răzuiți untul rumenit într-un castron mediu. Adăugați uleiul de măsline în tigaie. Adăugați pâinea tăiată cubulețe și gătiți la foc moderat ridicat, amestecând ocazional, până când se rumenește ușor, aproximativ 6 minute. Se transferă pâinea în untul rumenit și se amestecă bine. 

Pasul 3: Lucrând în loturi, transferați supa de roșii într-un blender și pasați-o până la omogenizare. Întoarceți supa într-un vas curat și reîncălziți supa dacă este necesar. Asezonați supa cu sare și piper. Turnați supa în boluri și serviți-o cu crutoane.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel