Summitul B9. Iohannis: „Situaţia de securitate la Marea Neagră, îngrijorătoare”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Summitul B9. Iohannis: „Situaţia de securitate la Marea Neagră, îngrijorătoare”
Summitul B9. Iohannis: „Situaţia de securitate la Marea Neagră, îngrijorătoare”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că situaţia de securitate de la Marea Neagră este îngrijorătoare, motiv pentru care NATO trebuie să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent.

„Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră - despre care am discutat pe larg - ne-a dovedit că trebuie să ne menţinem vigilenţa. Aşadar, NATO trebuie să continue să îşi întărească postura de descurajare şi apărare, în special pe Flancul Estic, în mod unitar şi coerent, de la Marea Baltică la Marea Neagră. De aceea, am pledat - inclusiv în discuţia cu preşedintele Biden - pentru o creştere a prezenţei militare aliate, inclusiv a SUA, în România şi în sudul Flancului Estic”, a spus şeful statului în declaraţia comună cu omologul polonez, Andrzej Duda, la finalul Summitului B9.

La Summitul B9 au participat prin videoconferinţă preşedintele SUA, Joe Biden, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ceilalţi şefi de state din Formatul Bucureşti - Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Ungaria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel