EXCLUSIV  SUA, semnal despre exploatarea GAZELOR din Marea Neagră

Bogdan Bolojan , Bogdan Bolojan, corespondență de la Ljubljana |
Data actualizării: | Data publicării:

Sosit la Summitul Inițiativei celor Trei Mări care are loc în aceste zile în Slovenia, secretarul american al Energiei, Rick Perry spune că în Europa este o cerere tot mai mare de energie curată. Totodată, Perry a răspuns întrebărilor reporterilor referitoare la posibilitatea de demarare a exploatărilor de hidrocarburi din Marea Neagră.

"Anul trecut, în septembrie am avut summitul în România, acum sunt din nou aici, în Europa la „Inițiativa Celor Trei Mări", pentru a-l reprezenta pe președintele Trump. Vorbesc și în numele poporului american. Suntem alături de voi ! Vom rămâne alături de voi. Avem dorința de a vă transmite știința noastră în domeniul energetic, expertiza și inovațiile. Vom continua să fim alături de voi ca să construim un viitor mai bun pe ambele părți ale Atlanticului. Asigurarea securității energetice este un obiectiv foarte important, iar pentru asta este necesar ca toate țările să-și diversifice sursele. SUA produce energie sustenabil și eficient într-un mod cum nu se credea că e posibil până acum și am ajuns să exportăm energie în 35 de țări de pe cinci continente. Este de nevoie de cât mai multe rute și de cât mai mulți furnizori," a spus Perry la Forumul de Afaceri care deschide lucrările Summitului ce vor avea loc mâine.

Întrebat dacă posibilitatea demarării extracției de hidrocarburi din Marea Neagră ar putea face mai puțin profitabile alte proiecte precum construcția terminalului de gaze naturale lichefiate (GNL) din Croația, de pe pe insula Krk, Perry a răspuns:

„Nu, nu cred asta. Nu e un argument. Europa va avea de voie de mai mult gaz decât vom putea livra. Creșterea numărului de rute și de furnizori va asigura independența și securitatea energetică a Europei.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel