Student român, desemnat Tânărul European al Anului 2021. Alexandru Manda: „Investiția în educație, singura șansă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021 de către Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret. Alexandru Manda este activistul care a împins Ministerul Educației să dea bani pentru bursele elevilor

Alexandru Manda, coordonator de programe la Societatea Academică din România și student în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea din București a fost desemnat Tânărul European al Anului 202.

Alexandru Manda: „Investiția în educație, singura șansă“

 

Alexandru este cel care, din poziția de elev prin Asociația Elevilor din Constanța, l-a dat în judecată pe fostul primar, Radu Mazăre, pentru anumite drepturi ale elevilor (și a câștigat): burse școlare și transport gratuit. Tot el, alături colegii săi de la Societatea Academică din România (SAR), a împins Ministerul EDucaiei, anul trecut, să creasscă bursele elevilor considerabil, stfel încât niciun elev bursier din România numai premiește sub 100 de lei pe lună începând din acest an.

„Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil. Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități." a declarat Alexandru Manda, tânărul student la Drept.

Student român, desemnat Tânărul European al Anului 2021

 

„Alexandru este un tânăr inspirat, și-a arătat munca și devotamentul pentru a munci pentru o educație mai bună pentru fiecare copil din România. Motivația sa de a lucra cu diferite instituții și de a lupta pentru justiție este impresionantă," spune Mariya Atanasova, membru al juriului și Young European al anului 2020.

Juriul a fost impresionat de angajamentul său remarcabil: „Inegalitatea în educație este una dintre cele mai presante probleme din Europa. Prin energia și sensibilitatea sa pentru justiție, Alexandru ne-a arătat cum o persoană tânără și dedicată poate face o mare diferență ”, spune Luisa Seiler, director executiv al Fundației Schwarzkopf Young Europe. 

2. -imagine fara descriere- (alexandru-manda.jpg)

Alți membri ai juriului au fost un reprezentant al reprezentanței Comisiei Europene în Germania, doi foști câștigători ai premiului și un reprezentant al Forumului european pentru tineret. „Alexandru arată o mare pasiune pentru munca sa de care beneficiază mulți tineri din toată România. Mă bucur că este tânărul european al anului 2021 și sunt sigur că, prin energia și dăruirea sa, îi va motiva pe tineri din toată Europa să facă același lucru“, Spune Anja Fortuna de la Forumul European pentru Tineret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel