Structuri specializate pentru românii din străinătate. Nicolae Ciucă: "Diasporei române îi acordăm o grijă aparte"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

 „PNL a dat dovadă de maturitate și vremea luptelor interne a luat sfârșit”, a spus Nicolae Ciucă. Liderul PNL spune de asemenea că a fost luată decizia ca la nivelul fiecărei filiale a PNL să funcționeze structuri specializate pentru românii din Diaspora. 

„Din acest moment, putem să avem o perspectivă asupra a tot ceea ce ne-am propus să realizăm prin promovarea politicilor publice ale PNL în coaliția de guvernare. E un moment foarte important să subliniem că acel aspect al luptelor interne în PNL a luat sfârșit. Așa cum, acum trei zile, președintele țării a spus la vila Florica, atunci când am sărbătorit ziua PNL, că vremea luptelor interne a luat sfârșit, mă alătur și spun că azi PNL a dat dovadă de maturitate și vremea luptelor interne a luat sfârșit”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a mai afirmat că prin rezoluția aprobată, PNL va promova întârirea legăturilor cu intelectualii, cu mediul profesional, cu mediul academic și cu societatea civilă.

„Un punct aparte îl constuituie grija pe care PNL o acordă diasporei române. Putem spune că PNL și-a asumat să fie promotorul diasporei. PNL acordă respect, atenție și arată prețuirea pentru românii din Diaspora. Am luat decizia ca la nivelul fiecărei filiale să funcționeze structuri specializate pentru românii din Diaspora”, a mai spus Ciucă.

El spune că a aflat de decizia lui Virgil Popescu de a-și retrage candidatura vineri, în timpul ședinței Consiliului Național: „Am apreciat că e un gest de mare onoare, pentru că e foarte important ca la nivelul PNL să avem responsabilitățile foarte bine asumate, iar ME are foarte multă treabă de făcut”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este noul secretar general al PNL, iar Dan Motreanu devine prim-vicepreședinte al formațiunii, au decis, vineri, liderii PNL. În funcția de vicepreședinte a fost ales Virgil Guran, relatează Mediafax. 

PNL speră să obțină minim 36% din voturi, conform celor declarate de Rareș Bogdan

 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că, potrivit rezultatelor a cinci sondaje de opinie, perspectiva pentru partid este să obţină la alegerile din 2024 între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor.

"Perspectiva pentru PNL pentru anul 2024, dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniţi, coerenţi şi vom acţiona strategic, este de a putea lua (...), fiţi foarte atenţi, nu înseamnă că şi luăm, între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor. Există această perspectivă extrem de clară", a spus Rareş Bogdan, la Consiliul Naţional al PNL, care are loc la Poiana Braşov.

În cadrul reuniunii, el a prezentat o rezoluţie cu privire la modificarea Statutului PNL, care a fost adoptată, privind înfiinţarea unei comisii permanente de specialitate a partidului pentru românii din diaspora.

"În toate Consiliile judeţene conduse de liberali se vor înfiinţa şi vor funcţiona birouri speciale pentru problemele românilor care trăiesc în afara României", mai stipulează rezoluţia adoptată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel