STENOGRAME din Parlament. TENSIUNE și replici ACIDE

Deputatul PSD Florin Iordache a intrat într-un nou dialog tensionat cu opoziția, într-o ședință recentă a conducerii Camerei Deputaților. 

Mărul discordiei a fost, din nou, faptul că prim-ministrul Viorica Dăncilă nu poate să participe în Parlament la Ora premierului pentru a răspunde întrebărilor opoziției pe tema modificărilor la legislația în domeniul justiției, informează stiripesurse.ro.

„Domnule președinte, nu pot să constat decât că dumneavoastră acționați cu rea-credință, în colaborare cu doamna prim-ministru. Începând din data de... nu de două luni, începând de pe 6 septembrie, de la prima ședință a Biroului permanent a acestei sesiuni, ați sabotat prezența doamnei în plen. Poate să vină să negocieze miniștrii, poate să vină să țină discursuri la ședințe festive, dar nu puteți să vă sincronizați să o aduceți aici", i s-a adresat deputatul USR, Iulian Bulai, președintelui de ședință, deputatul PSD Florin Iordache, potrivit stenogramei ședinței din 28 noiembrie.

Iordache a răspuns că Dăncilă va veni „în proxima ocazie când se poate" și i-a spus acestuia că „nu ne impune nimeni" modificările la legile justiției.

„Eu nu mă pot angaja în numele doamnei Prim-ministru. Eu v-am ascultat pe dumneavoastră și cu asta am finalizat, pentru că nu pot să vă dau eu un răspuns. O să-mi spuneți după aia că eu m-am angajat că o aduc. Nu! Eu spun în clar, citiți Regulamentul: de regulă, în prima luni. Din păcate, în prima luni nu vine. Și eu eram pregătit pe chestiunea Justiției, ca să închidem odată, că bateți câmpii cu Justiția! Domnule, Justiția nu ne impune nimeni! Este dreptul suveran al Parlamentului să ne stabilim legile. Punctul nostru de vedere vi l-am spus și atunci, vi-l spun și acum, vi-l spun și peste o sută de ani. Ca să înțelegeți! Că văd că aveți o problemă cu Justiția! Din păcate, nu vine (...) Deocamdată luăm act că nu vine", a zis Iordache.

La insistențele PNL și USR de a stabili o nouă dată pentru invitarea premierului în Parlament, Iordache a replicat: „Nu vreți dumneavoastră să... chiar e așa de greu, domnul coleg? Dumneavoastră puteți solicita ce vreți. Trebuie să se și aprobe, domnule!".

„Are obligația de a participa!", i-au răspuns cei din opoziție.

„Da! Dacă Biroul permanent hotărăște asta, domnule! Biroul permanent nu e poștașul PNL, domnule! N-ai înțeles asta?", i-a spus Iordache deputatului PNL Dan Vîlceanu.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy