STENOGRAME. Discuții DURE între Dragnea și șeful ALDE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Dragnea
Dragnea

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa,Guy Verhofstadt. Întâlnirea a fost una tensionată

 

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor înregistrari audio de la întâlnire dintre Guy Verhofstadt, Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa și Liviu Dragnea.

Guy Verhofstadt, Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa:

”Un lucru trebuie sa fie clar, anume că valorile și principiile europene nu trebuie să fie subordonate, subsumate principiului subsidiaritatii. sunt deasupra constitutiiilor și tratatelor interne. Nu e o chestiune de subsidiaritate aici, valorile europene nu pot fi aplicate intr-un fel,  într-o țară, si în alt fel intr-o alta tara din cauza subsidariatatii. Subsidiarritatea  poate fi invocata, dar nu pe socoteala  valorilor UE. Viziunea UE despre justitie nu poate fi un subiect care să poata fi reinterpretat, nu poate fi sabotat, desconsiderat, nu poate  fi înteles diferit in tari diferite ale Uniunii Europene. Nu este o chestiune de una sau alta, toate tarile UE se regăsesc sub aceleasi valori. Am vrut sa spun asta pentru ca atunci cand Parlamentul European a emis aceasta rezolutie care nu are nimic de-a face cu pedepsirea Romaniei, că nu ne-ar place Romania. Absolut deloc! Nu este  prima rezolutie a Parlamentului European care trateaza o astfel de problema. Și mi se pare ca Parlamentul European, impreuna cu Comisia Europeana nu trebuie percepute ca facand un act de violenta UE  asupra unui stat membru, ci ca un gest de prietenie ce trebuie pus in aplicare, pentru a rezolva problemele existente astazi. Parlamentul European vrea ca valorile europene sa fie respectate, iar aceste valori nu sunt supuse principiului subsidiaritatii.”

 

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților:

Niciodata nu am spus, si nici de acum înainte, nici in viitor, că valorile europene trebuie sa fie aplicate pe principiul subsidiaritatii. valorile europene sunt unice si trebuie sa le aplicam cu totii de acum înainte. In ceea ce priveste subsidiaritatea, m-am referit la politicile de subsidiaritate. Eu am spus un lucru si trebuie să-l repet, că ceea ce este permis într-un singur stat  membru, trebuie să fie permis in toate statele membre, iar ceea ce se pretinde ca ...nu înteleg bine... In rest din partea  noastra este o determinare puternica pt sustinerea si întarirea  statului de drept în Romania, in acelasi timp cu intarirea si protejarea drepturilor si libertatilor individului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel