Spania: Zeci de români, scoși din locuințele ocupate abuziv: „Să LUCREZ? La câmp se plătește puțin. Prefer gunoiul!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român care a ocupat abuziv o locuință dintr-o clădire din Sevilla, a vorbit cu un reporter spaniol despre realitatea de dincolo de zidurile caselor părăsite.

Un grup masiv de „okupatori“ (n.r. sunt denumiți astfel de presa spaniolă cetățenii care ocup abuziv diverse spații de locuit și care sunt scoși din aceste imobile de o unitate specială - Desokupa) se află într-o clădire de pe strada centrală Feria din Sevilla din martie. Printre ei și cetățeni români, fără niciun căpătâi. Ocupă un bloc întreg și sunt spaima cartierului, după cum mai mulți vecini au afirmat pentru OKDIARIO.

Un jurnalist a reușit în cele din urmă să vorbească cu unul dintre ei, un bărbat de origine română, care spune că locuiește în acel bloc cu soția sa. Un lucru este clar: „el nu vrea să lucreze“, concluzionează jurnalistul spaniol, căruia îi recunoaște direct că nici măcar nu a încercat să lucreze în Spania, în ciuda faptului că are documentația în ordine, pentru că nu știe unde.

Citește și: Spania. Zeci de români care au ocupat ABUZIV locuințele, alungați de o grupare specială: „Vecinii vor dormi liniștiți după opt luni“

„Dar unde aici? Să lucrezi unde:“ întreabă el. Când este întrebat despre opțiunea de a obține un loc de muncă, de exemplu, într-un bar spune direct: „Nu vreau”. Întrebat despre un loc de muncă la câmp, el refuză direct din cauză „ că plătesc puțin“. „Nu pot lucra nici pe câmp, pentru că am și soția cu mine, și ei îmi plătesc doar 20 sau 25 de euro pentru 5 sau 6 ore”, spune el, afirmând că referă să trăiască din ceea ce găsește prin gunoaie.

Vecinii din cartier spun însă că jafurile din magazinele de lângă clădire s-au intensificat de când au sosit „okupatorii“. Întrebat dacă se ocupă și cu așa ceva, neagă: „Nu. Furtul nr. De fapt, li mie mi-a fost furată bicicleta. Nu am furat niciodată nimic. Nu furăm. Coborâm la coșul de gunoi. Luăm din gunoi", continuă omul de origine română, care întreabă retoric: „De ce am fura? Pentru a intra în închisoare?“.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel