Spania. Zece muncitori, între care cinci români, grav accident cu microbuzul: Șoferul conducea băut și drogat; trei morți și cinci răniți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cinci români înre victimele accidentului grav de pe A-7, la Rubite (Granada), Spania. Șoferul furgonetei în care trei persoane au murit duminică după ce s-a izbit de un zid în interiorul unui tunel, și care a fost testat pozitiv la alcool și droguri, a fost dus marți dimineață în fața instanței, iar judecătorul a dispus ca acesta să fie trimis la închisoare, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Civile.

În vehicul se aflau zece persoane, cinci de naționalitate română și cinci senegalezi. Șoferul microbuzului implicat în accidentul de la Rubite a fost testat pozitiv la alcool și droguri. El a fost arestat ca presupus autor al infracțiunilor, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În vehicul se aflau zece persoane, dintre care trei au murit și alte cinci au fost grav rănite.

Accidentul a avut loc când furgoneta s-a izbit de peretele unui tunel de pe autostrada A7, la înălțimea orașului Granada.

Duba avariată transporta o echipă de 10 persoane, specialiști în repararea și construirea de sere, care se întorceau la reședința lor din El Ejido după ce lucraseră în Castell de Ferro. În momentul în care vehiculul a trecut prin tunel, aparent cu viteză mare, s-a ciocnit de perete. În urma accidentului, 3 dintre ocupanți au murit, 2 au fost răniți și au fost transportați cu elicopterul la spitalul de neurotraumatologie din Granada, iar un altul a fost internat la spitalul Santa Ana din Motril.

Șoferul microbuzului era beat și drogat

 

Printre răniți se numără și șoferul, care se află acum în arest preventiv, așteptând să își revină după rănile suferite. Bărbatul a fost reținut de către forțele armate ca presupus autor al infracțiunilor de ucidere din imprudență, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 16.00 la kilometrul 869 în direcția Barcelona. Martorii au alertat 112 indicând că mai multe persoane au fost rănite. De la camera de coordonare a fost activat Centrul de Urgențe Sanitare 061, care a mobilizat un elicopter, Guardia Civil de Tráfico și întreținerea drumurilor, care s-au deplasat la locul accidentului.

Serviciile de sănătate au confirmat inițial decesul a două persoane, iar câteva ore mai târziu pe cel al unei a treia. Elicopterul a evacuat răniții la heliportul 112, unde o ambulanță îi aștepta pentru a-i transfera la un spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel