Spania. Valencia prelungește restricțiile DURE: Restaurantele și barurile rămân închise până la începutul lunii martie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
restaurant_spania
restaurant_spania

Barurile  și restaurantele din toată Comunitatea Valencia, Spania, vor rămâne închise până la începutul lunii martie. Președintele regional Ximo Puig a confirmat  vineri, 12 februarie, acestă măsură  după a săptămână  au avut loc negocieri, speculații și proteste.

Toate celelalte restricții vor continua să se aplice, inclusiv închiderile perimetrice din weekend, restricții nocturne  și limitările socializării. 

Puig nu a stabilit un termen pentru ridicarea interdicțiilor și insistă că este pregătit de măsuri de  relaxare a restricțiilor dacă există o îmbunătățire „substanțială” a cazurilor  legate de COVID, potrivit theolivepress.es.

În ciuda cererilor principalelor organizații de afaceri din sectorul ospitalității – inclusiv un protest ieri în afara sediului guvernului regional din Valencia, după cum a raportat The Olive Press – președintele valencian a refuzat să  angajeze la o foaie de parcurs care detaliază eventuala reducere a restricțiilor.

 

Protest recent al proprietarilor de baruri și restaurante din Denia, Alicante  


Toate organizațiile comerciale au solicitat să fie incluse în negocieri, elaborând o lista de propuneri, care presupune ajutoare  financiare urgente pentru afacerile aflate în dificultate. Președintele regional Ximo Puig a transmis că, în următoarele două săptămâni, discuțiile vor continua cu sectoarele afectate. Între timp, numărul proprietarilor de unități care intenționează să participe la redeschiderea ilegală continuă să crească.

Acțiunea de protest a fost anunțată pentru prima data în provincia Castellon, dar acum s-a răspândit în întreaga regiune, peste 3.500 de companii au anunțat că vor deschide unitățile Horeca. Puig a subliniat importanța „dialogului" pentru a evita „măsuri disciplinare" împotriva proprietarilor care încalcă legea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel