Spania. Un român a fost arestat, după ce a vândut cursuri de formare false și promitea un loc de muncă în schimbul a 2.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Poliția națională l-a arestat pe presupusul escroc în Calatayud, Spania. Acesta vindea cursuri de formare false și promitea un loc de muncă pe o sumă enormă de bani.

Poliția națională a arestat în Calatayud (Zaragoza) un bărbat care vindea cursuri de formare false și promitea un loc de muncă în Guadalajara în schimbul a 2.000 de euro.

 

Român arestat, după ce s-a îmbogățit dintr-o afacere falsă

 

Ancheta a început în urma unei plângeri depuse de o victimă care susținea că a plătit o persoană pe care a cunoscut-o într-un local de agrement din Calatayud în schimbul unui curs de formare în domeniul instalării de panouri solare, promițându-i un loc de muncă în Guadalajara.

Deși cursul nu a avut loc niciodată, victima a primit o diplomă care atestă pregătirea sa în cadrul cursului menționat anterior, document cu data de eliberare în 2021.

Presupusul escroc, în vârstă de 46 de ani și de naționalitate română, a încetat să mai răspundă la mesajele și apelurile ei după ce i-a oferit diverse scuze cu privire la locul de muncă promis.

Vezi și: Români aduși la muncă în Spania, exploatați și amenințați cu moartea: Capii rețelei, trai de lux pe spatele conaționalilor păcăliți și umiliți

 

Au existat mai multe victime înșelate cu același sistem


Poliția a verificat că diploma era falsă, cursurile nu au fost efectuate și că au existat mai multe victime înșelate cu același sistem. El însuși a manipulat diplomele și a primit banii pentru cursurile false. Are cazier judiciar.

După ce a dat o declarație la tribunalul din Calatayud, a fost eliberat cu acuzațiile de fals și înșelăciune. Ancheta este încă deschisă, existând posibilitatea ca mai multe victime să fie localizate, conform presei străine.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel