Spania. Soarta copiilori români din centrele de PLASAMENT, în atenția ambasadorului Spaniei în România

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ambasadorul Spaniei în România, Manuel Larrotcha, a fost primit miercuri, în vizită de prezentare, de părintele Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prilej cu care cei doi interlocutori au discutat şi problema copiilor români aflaţi în centrele regionale de plasament din Spania.

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Române, aceşti copii nu au documente de identitate şi, de aceea, nu pot beneficia de toate facilităţile pe care le oferă apartenenţa la statul spaniol şi la Uniunea Europeană în mod firesc.

"Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a apreciat bunele relaţii ale celor două ţări, subliniind contribuţia comunităţii româneşti din Spania în plan social, economic şi cultural. În viziunea domniei sale, românii stabiliţi în Spania au o bună reputaţie, consolidată prin seriozitatea în muncă şi prin buna integrare, inclusiv lingvistică, fiind deja percepuţi ca buni cetăţeni şi nu ca străini", adaugă sursa citată.

La rândul său, Patriarhul Daniel şi-a exprimat bucuria legată de buna reprezentare a României şi a Bisericii Ortodoxe Române în Spania, accentuând necesitatea continuării demersurilor de integrare deplină a Episcopiei Ortodoxe Române între cultele recunoscute oficial de către statul spaniol, se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel