Spania. Românul care și-a obligat soția să se prostitueze, condamnat la șapte luni de închisoare. Judecător: Victima avea telefon și putea cere ajutor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania romanul care si-a obligat soția sa se prostitueze  condamnat la sapte luni de inchisoare
spania romanul care si-a obligat soția sa se prostitueze condamnat la sapte luni de inchisoare

Românul acuzat că și-a obligat soția să se culce alți bărbați în schimbul unor sume de bani, în anul 2017, și-a aflat pedeapsa. Chira dacă procurorii au cerut o pedeapsă de 31 de ani de închisoare, românul a fost condamnat la 7 luni de închisoare, după ce instanța a constatat că victima avea un telefon mobil, vorbea regulat cu noul său partener și se putea deplasa liber în jurul Betanzos. 

 

Evenimentele au avut loc în noiembrie 2017, iar la momentul comiterii, faptei tânărul avea 25 de ani, în timp ce soția sa avea numai 20.  Tânăra a fost răpită din faţa unui club din orașul Lugo (privincia Lugo). Aceasta ieșise să fumeze o țigară lângă intrare, când în faţa ei a oprit o maşină din care au coborât doi bărbaţi care au luat-o cu forța, relatează lavozdegalicia.es

Câteva zile mai târziu, românca a fost găsită rătăcind pe stradă. Femeia le-a spus atunci polițiștilor spanioli că soțul ei, împreună cu câțiva prieteni, au răpit-o, au bătut-o și au obligat-o să se prostitueze în mai multe bordeluri din provinciile La Coruna și Lugo. 

După ce cazul a apărut la știri, răpitorii s-au speriat şi au eliberat-o. Agenții au arestat trei bărbaţi şi o femeie, printre aceștia aflându-se şi soţul victimei, un cetățean român. El se căsătorise cu fata în 2016 şi imediat după aceea a obligat-o să se prostitueze. A dus-o într-un bordel din Lugo, de unde a răpit-o o dată în septembrie 2017, a bătut-o şi a terorizat-o până a promis că face orice îi cere el.

 

citeste si: Spania. Ce pedeapsă riscă românul care și-a OBLIGAT soția să se PROSTITUEZE

 

Prima secție a Curții Provinciale din A Coruna l-a achitat pe acuzat de cele mai grave infracțiuni. Magistrații au luat în calcul doar constrângerea asupra fostei partenere, condamnându-l pe român la 7 luni de închisoare. «Victima avea telefon mobil, a avut contact cu terții de la care putea cere ajutor și era singură în casă, ceea ce ne permite să estimăm că a avut posibilitatea să fugă din locul în care era ținută. Nu există răni cauzate de actele de violență.  Declarațiile furnizate de agenții Gărzii Civile sunt insuficiente din cauza conținutului lor parțial și incomplet, în măsura în care intervenția lor s-a produs după ultimul incident investigat efectiv, limitând informațiile asupra faptelor», se spune în decizia instanței. 

Acuzarea publică a înțeles că principalul inculpat, un cetățean român, de 25 de ani, a început o relație cu o tânără româncă, în 2016, cei doi stabilindu-și reședința pe Rúa Lanzós, în Betanzos, unde a supus-o maltratării și umiliri până a forțat-o să se prostitueze în diferite cluburi de hostess, cerându-i toți banii câștigați. La 28 septembrie 2017, inculpatul, ajutat de prietenii săi, doi bărbați și o femeie, tot români, s-au dus la bordelul la care lucra victima și au răpit-o. Românca a fost ținută în apartamentul din Betanzos, timp de 5 zile. A fost eliberată după ce i-a promis soțului că va face tot ce îi va cere. Au trimis-o din nou la clubul Triton. Și din nou au răpit-o, dar de data asta camerele de securitate au surprins răpirea.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel