Spania. Românul care a aruncat o tânără de la înălțime, cercetat pentru abuz sexual asupra unei fete de 12 ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O tânără transsexuală a fost aruncată de un tânăr român cu care avusese o întâlnire, de la o înălțime de 12 metri de pe un zid din Lugo, regiunea spaniolă Galicia. Femeia a ajuns la spital cu mai multe oase rupte. Românul a mai fost anchetat de poliție și cu privire la cumpărarea unei românce de doar 12 ani, pentru a-i fi soție, pe care ar fi abuzat-o sexual.

Înălțimea de la care a căzut a fost de 12 metri. Poliția a arestat marți după-amiază un tânăr din Lugo pentru aceste fapte. Băiatul se află încă în celulele secției de poliție din Rúa Chantada. Potrivit Forțelor Naționale de Poliție, tinerii s-au întâlnit în Rúa Nova, la primele ore ale dimineții. După ce au băut un pahar cu el, s-au dus amândoi la parapetul zidului, unde au stat de vorbă. 

Din motive încă necunoscute, conversația a degenerat într-o ceartă. Bărbatul ar fi lovit-o apoi violent pe tânără, făcând-o să cadă de la o înălțime de 12 metri. Aceasta a ajuns în curtea interioară a unei case din Praza do Ferrol, aproape inconștientă.

După presupusa agresiune, tânărul a fugit de la locul faptei. Un trecător, care se plimba pe Muralla în jurul orei șapte dimineața, a fost cel care a auzit strigătele de ajutor ale tinerei, care își recăpătase cunoștința. Avea un picior rupt, mai multe vertebre fracturate și o încheietură a mâinii grav afectată, așa că nu se putea mișca. 

Român din Spania, acuzat că a aruncat o tânără de la înălțime

 

Tânăra transsexuală care ar fi fost împinsă de pe zid la primele ore ale dimineții de duminică a suferit răni grave și este internată la terapie intensivă. Cutia toracică a trebuit să suporte întreaga greutate a loviturii, iar oasele toracelui au cedat. De asemenea, ea a suferit o fractură de femur, două vertebre și o fractură de încheietură. Impactul a fost atât de puternic, încât tânăra nu a răspuns clar la întrebările salvatorilor. Și nici la cele ale polițiștilor care au vorbit cu ea în spital, în încercarea de a-l identifica pe presupusul agresor.

Starea femeii continuă să se amelioreze în secția de terapie intensivă a HULA. Medicii nu se tem pentru viața ei și nici nu se tem că va suferi leziuni grave din cauza rănilor de pe spate. Ea nu este intubată, nu are complicații viscerale și evoluează bine.

Cheia descoperirii agresorului a fost telefonul ei mobil. Anchetatorii au intrat în posesia acestuia și, după ce au reușit să acceseze conținutul, au văzut că, în aceeași noapte, cei doi tineri se urmăreau reciproc pe o rețea de socializare. Aceasta a fost prima veste pe care au avut-o despre cine este suspectul. El a fost arestat marți după-amiază, în centrul orașului, fiind acuzat de o infracțiune de vătămare corporală și o alta de omisiune a obligației de a acorda asistență. El este reținut la secția de poliție națională, în așteptarea procesului.

Individul, cercetat pentru abuz sexual asupra unei fete de 12 ani

 

Cel acuzat că a aruncat-o pe tânără de pe zidul din Lugo, regiunea spaniolă Galicia, a fost cercetat pentru o infracțiune de abuz sexual asupra unei fete de 12 ani. Tânărul, care avea 17 ani la acea vreme, a fost legat în 2014 de un caz de căsătorii aranjate între familii din România.

S-a întâmplat în 2014, iar poliția autonomă din Lugo a salvat-o pe minora, în vârstă de 12 ani la acea vreme, după ce ar fi fost ținută timp de o lună într-o casă. Băiatul a fost acuzat inițial de o infracțiune de abuz sexual, deoarece Parchetul a considerat că relațiile pe care le-au avut nu au fost consimțite. Dar, în cele din urmă, deși instanța a considerat dovedit faptul că familia tânărului a fost de acord să o căsătorească pe fată pentru 2.500 de euro cu o familie din Cordoba și că cei doi minori locuiau împreună, acesta nu a fost judecat pentru presupusul abuz sexual.

Fata a fost eliberată de Poliția Autonomă și apoi trimisă pentru zece zile la centrul pentru minori Santo Anxo, din Rábade. După această perioadă, s-a întors împreună cu familia sa la Cordoba. Iar părinții bărbatului - tânărul arestat marțea trecută în cazul Muralla -, când au aflat de plecarea fetei, au cerut de la părinții acesteia banii pe care îi plătiseră pentru ca ea să se căsătorească cu fiul lor.  

Potrivit poliției, justificarea celor implicați în acest caz se învârtea în jurul obiceiurilor culturii rome, potrivit căreia se obișnuiește să se plătească o zestre pentru a aranja căsătorii între minori. Judecătorul de caz a susținut această versiune, iar tânărul a sfârșit prin a nu fi judecat. Mai mult, s-a ținut cont de maturitatea similară a celor doi pentru a-l exonera pe băiat, în ciuda faptului că el avea 17 ani și ea 12 ani, ceea ce ar putea fi considerat o infracțiune de abuz dacă ar fi avut relații. Judecătorul nu a considerat că acesta este cazul, iar băiatul a fost eliberat.

Poliția este conștientă de faptul că tânărul poate fi o persoană potențial agresivă și de aceea îl are sub control. De fapt, în calitate de adult, el era deja implicat în câteva cazuri de agresiune și bătaie. Tocmai din această cauză, Poliția Națională a ajuns să-l găsească marțea trecută cu ajutorul registrului pe care îl are la secție.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel