Spania. Româncă, urcată pe balustrada balconului, salvată în ultimul moment de un tânăr: Mi-a zis că o cheamă Elvira. Familia ei mi-a mulțumit

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Româncă, pe cale să cadă în gol, salvată în ultimul moment de un tânăr  Mi-a zis că o cheamă Elvira.
Spania. Româncă, pe cale să cadă în gol, salvată în ultimul moment de un tânăr Mi-a zis că o cheamă Elvira.

Ieri, era ora cinci după-amiaza, iar Camilo Medina își ajuta părinții la barul din municipiul Calahorra din La Riojas. La un moment, tatăl său a intrat în magazin strigând „cade, cade”.

„Am ieșit și am văzut scena. O femeie se urcase pe balustrada balconului ei de pe strada Padre Lucas. Vecinii au încercat s-o liniștească de jos, în timp ce degajau terasa barului”, spune Camilo. Tânărul nu s-a gândit de două ori, a luat o scară și a urcat la etajul al doilea.

„Mă gândeam că trebuie să urc, că trebuie să fac ceva. Odată ajuns acolo m-am calmat. Fiind alături de ea, am folosit ceea ce am învățat la Facultatea de psihologie, deși nu vorbesc aceeași limb cu femeia care este româncă. Am găsit-o dezorientată, mi-am coborât masca, i-am spus numele meu și i-am întrebat-o cum se numește”, subliniază proaspătul absolvent în psihologie. „Elvira”, a răspuns ea și „prin gesturi i-am spus să respire adânc”, mai spune Camilio.

Au intrat în casă, Camilo a tras perdelele, a așezat-o pe pat și, ținându-o de mână și continuând exercițiile de respirație, până a sosit o patrulă de poliție, scrie niusdiario.es. Tânărul salvator și-a dat seama că Elvira suferea de un fel de tulburare mintală. Femeia româncă, care locuiește cu fiica, soțul fiicei și nepoata ei, care erau la serviciu, era singură acasă. Agenții de poliție au reușit să ia legătura cu familia și, în 20 de minute, ginerele a ajuns acasă, deschizând ușa. Astfel, bătrâna a putut fi transferată la un spital.

„Familia ei este foarte recunoscătoare”, se entuziasmează el. Camilo este copleșit de atâta atenție, dar cel mai mult este bucuros să-și vadă părinții „fericiți și mândri de el”. Mama sa, Gloria Mercedes Rivera, a povestit că încă mai emoții și că ș-a îngrijorat pentru fiul ei, dar este fericită că băiatul are o inimă mare".

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel